Koncert ispod vodopada Kravice: svi detalji o plutajućem spektaklu Zvjezdana Ružića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Koncert ispod vodopada Kravice: svi detalji o plutajućem spektaklu Zvjezdana Ružića

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
8.6.2023.

Jedan od najljepših vodopada u Bosni i Hercegovini, koji je uvršten na listu 15 najspektakularnijih kupališta na svijetu, bit će mjesto održavanja jedinstvenog koncertnog muzičkog spektakla „Floating Concert @ Kravica Waterfall.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

08.07. sa početkom u 15h, nagrađivani pijanista iz Hrvatske, Zvjezdan Ružić predstavit će svoj solo projekat Pianotron. Uz vrhunsku muzičku produkciju događaja, koncertni klavir u vrijednosti od 200 hiljada eura, led ekrane i koncertni spektakl na plutajućoj platformi ispod samog vodopada Kravica, oduševljenje publike neće izostati. Čovjek Orkestar, kako ga nerijetko zovu, priprema pravu muzičku poslasticu uz svoje autorske numere i dobro poznate svjetske hitove muzičkih legendi u njegovim aranžmanima.

 Zvjezdan Ružić je vrhunski pijanista što potvrđuje čak pet osvojenih prestižnih diskografskih nagrada Porin te 6 strukovnih nagrada Status Hrvatske muzičke unije za najboljeg jazz pijanistu u Hrvatskoj. Uz brojne saradnje i bogat diskografski repertoar koje je ostvario s eminentnim muzičarima hrvatske scene, Zvjezdan je do sada publici predstavio čak šest autorskih albuma. U svojoj bogatoj biografiji bilježi saradnje s 2 Cellosom, Massimom Savićem, Josipom Lisac, Tonijem Cetinskim i mnogim drugim muzičkim imenima.

 


 

Njegovo iskustvo i vještina, ali i mašta i hrabrost naveli su ga da kreira nešto potpuno novo - Pianotron. Pianotron je posljednji u nizu projekata ovog mladog umjetnika o kojem se priča ne samo u regionu, već i u svijetu. Zvjezdan je uspio napraviti ono što rijetkima pođe za rukom - pronašao je svoj orginalni muzički izražaj kojim nadilazi već poznate muzičke forme i stvara svoj muzički - Pianotron stil.

  

Pianotron je sastavljen od tri instrumenta - klavira, mallotrona i 6 pedala na kojima unaprijed isprogramira zvuk koji kasnije pokreće udarcem noge. Koliko god to nemoguće zvučalo, Zvjezdan sva tri instrumenta svira istovremeno. Uprkos tehničkoj kompleksnosti izvođenja numere Pianotrona oduševljavaju publiku svih generacija. Koncerti Pianotrona satkani su od kombinacije autorskih numera i nekoliko umjetniku dragih, svjetski poznatih hitova muzičkih legendi.

Yamaha Europe specijalno za Zvjezdanov nastup donosi koncertni klavir u vrijednosti od 200 hiljada eura jer je upravo Zvjezdan njihov zvanični umjetnik i brend ambasador za cijeli svijet. Koncert će trajati 90 minuta, a za sve posjetioce Parka Kravica koncert će biti besplatan.

 


 

Više od 3000 gledalaca prisustvovat će ovom multimedijalnom muzičkom spektaklu na vodopadu Kravica koji će se snimati sa 14 kamera, uz impozantne LED ekrane.

Spremite se za neponovljiv muzički i multimedijalni događaj koji će se pamtiti.

 Zabilježite 8. 7.  15h, na svojim kalendarima! Vidimo se na „Floating Concert @ Kravica Waterfall“,  kada nam Zvjezdan Ružić i njegov Pianotron donose pravu muzičku magiju!***
Naslovna fotografija: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno