Pet frizura za okruglo lice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pet frizura za okruglo lice

Tekst:

Bonjour.ba

KOSA
29.1.2012.

Odaberite frizuru za karakteristike svog lica   Karakteristike okruglog lica su široko i kratko čelo te izraženiji obrazi s malom bradom. Ključna stvar kod osoba sa okruglim licem je frizura, koja će prekriti nedostatke okruglog lica i istaknuti njegove prednosti. Frizura treba izdužiti i prividno smanjiti lice, a prvi korak kod postizanja takvog efekta je da kosa pada malo ispod brade. Donosimo pet načina kako to i napraviti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frizura sa šiškama – mnogi je smatraju najboljim izborom za okruglo lice jer one dijele lice na dva dijela čime odmah poprima drugačiji oblik. Možete ih ošišati ravno ili asimetrično da vam prekriju samo dio čela. Skrenut će pozornost na sebe i vizualno izdužiti čelo.

Nepravilna bob frizura – s  bob frizurama, oprezno! Stroge linije bob frizura ne preporučuju se osobama sa okruglim licem, jer će smanjiti dužinu vrata i još više istaknuti vaše lice. Bob frizura koju nosi Victoria Beckham, prozvana i pop frizura je idealna za okruglo lice. Nepravilno ošišani krajevi izduljit će i suziti lice.

Lokne – kosu podijelite je na dva dijela i uvijete je u razbarušene loknice. Kada skinete uvijače, sagnite glavu prema dolje i rukom razbarušite lokne. Neka frizura izgleda divlje i neukrotivo, a ako imate šiške izvijte ih prema vani.

Podignuta kosa – izbjegavajte vezanje kose u rep. Ako ga nosite, neka bude blago zavezan, nipošto zalizan, a vrh kose uvijek malo natapirajte sprejem prije nego zavežete rep. To će dati volumen kosi te izdužiti lice.

Asimetrične frizure – njih lako možete napraviti tako da ostavite jednu stranu kose dužom od druge. Možete se ošišati tako da vam kosa bude kraća otraga, a pri obrazima i bradi krajeve ostavite duže.

PreviousNext

N.M
Foto: Getty.com, Just jared

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno