Bh. brand Etiquette je predstavio kolekciju na Perwoll Fashion Weeku. Imamo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bh. brand Etiquette je predstavio kolekciju na Perwoll Fashion Weeku. Imamo detalje.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
15.4.2024.

Druge večeri 53. Perwoll Fashion Weeka održana je i revija autorske mode na kojoj su se predstavile četiri modne dizajnerice sa snažnim porukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uz Lily Tailor iza kojeg stoji Ljiljana Joksović Mutić, MILOVA, brend Marije Milovanović te dizajnericu Anu Vasiljević, na Perwoll Fashion Weeku održanom u Beogradu našao se i bh. brend ETIQUETTE iza kojeg stoji Melisa Hujić.
Melisa je zaljubljenica u modu,  koja svojim kreacijama  podstiče žene da izraze svoju individualnost. Kolekcija Sara Rose fokusirana je na kroj i siluetu, osmišljena da odaje snagu, slobodu i samostalnost osobe koja je nosi.

Izvor inspiracije je dinamika gradskog života i arhitektura, a materijali su visokokvalitetne prirodne tkanine, laganih, prozračnih tekstura. Kolekcija je namijenjena urbanoj, dinamičnoj populaciji koja živi u gradu i koja traži praktične, ali stilizovane komade odjeće.
Projekat ima za cilj da bude 100% održiv u korištenju po prvi put inovativnih održivih tkanina poput organske konoplje, bambusovog poplina i recikliranog poliestera, kao i futurističkih, ekološki orijentisanih tkanina pametne tehnologije kao što su Circulose i EcoVero.

Insistira na originalnoj konstrukciji inspirisanoj zelenom arhitekturom, ali i udobnosti samih odjevnih silueta. U tom smislu pravac rada na kolekciji je okrenut sporim procesima rada van sezona i trendova i zero waste pristupu.
Prikazani modeli su bili inspiracija za nove modne poduhvate i svakako su u duhu ove proljetne manifestacije poslali poruku MaštAI!

* * *
Foto: Đorđe Tomić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno