TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 27.5.2015.
Njegovo ime je Jay i velik je zaljubljenik u ekstremne sportove i fotografiju, a njeno Alexis Ren i model je koji dobiva sve više angažmana u modnoj industriji.
Zajedno vode Instagram profil koji ima više od 3 milijuna pratitelja koji prate njihove osunčane i romantične avanture diljem kalifornijskih obala i raznih egzotičnih otoka poput Havaja.
Par koji je postao svojevrsna atrakcija na ovoj društvenoj mreži angažiran je i od strane popularnog high street dućana. Naime, upravo njih dvoje krase novi Pull&Bear lookbook koji naglasak stavlja na kupaće kostime i odjeću i modne dodatke potrebne za savršen dan na plaži.
Ovo nije prva kampanja za koju je angažiran neki par - tu je i obitelj West koja je pozirala za Balmain, Olivia Palemo i Johannes Huebl su postali modni urednici Tommy Hilfger stranice, a tu su i angažmani Victorie i Davida Beckhama za Emporio Armani i Sienne Miller i Toma Sturridge za Burberry. Možda je ljubav postala nove sedamdesete u modnoj industriji?
{gallery}2015/2015_05/par{/gallery}
***
Foto: @alexisren i @jayalvarrez
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!