Pakistanska moda u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pakistanska moda u Sarajevu

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
19.2.2011.

 Revija dizajnerice Zare JauharU četvrtak je u Sarajevu održana revija pakistanske dizajnerice Zare Jauhar. Pored revije, Zara i njen muž Saleem, pakistanski ambasador u BiH, potrudili su se prezentirati i približiti pakistansku kulturu posjetiteljima.Tako smo, osim u dizajnu, uživali i u zvucima pakistanske glazbe, karakteristikama njihove arhitekture, naroda i običaja, a po završetku revije smo imali priliku probati njihove tradicionalne specijalitete. Uglavnom, ako želite znati kakav okus ima pakistanska hrana, mi bismo rekli – začinjeno s dodatkom začina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Gledajući reviju, najviše smo uživali u modelima od, za pakistansku kulturu, karakterističnih materijala koji su satkani u hlače koje se sužavaju na gležnjevima, a u gornjem dijelu se kombiniraju s tunikom.

Sama Zara nam je na upit što predstavlja ovom revijom i kako se uopće počela baviti dizajnom rekla da predstavlja razne odjevne kombinacije, casual, tradicionalne te stvari koje možete odjenuti za večernji izlazak.


Moda me zanima, još od srednje škole, no ženama u Pakistanu, prije braka, nije dozvoljeno da rade što žele. Tako da sam završila svoje obrazovanje, udala se, te se dizajniranjem bavim već tri godine i moram priznati, bez podrške supruga ne bi mogla ovo sve sama napraviti. On je moj veliki oslonac, rekla nam je Zara.

 

Image

Zara i Saleem Jauhar


Narano, nismo mogli odoljeti a da ju ne pitamo što misli o modnoj sceni u Bosni i Hercegovini, na što nam je povjerila kako smatra da su bh. dizajneri uredu, ali da bi manekenke trebale još dosta naučiti. Mislim da koriste previše šminke i da njihov catwalk nije na zavidnoj razini. Trebale bi naučiti bolje hodati na pisti, dodala je. 

A mi bismo se itekako složili.

 

 

 

Image 

Image 

Image 

Image

 

 

 

Image 


 

 

 


Tekst & Foto by Monika Šimunac

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno