Znate li šta je Ozempic i zašto se priča o njemu? Kažu da ga koriste slavni. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Znate li šta je Ozempic i zašto se priča o njemu? Kažu da ga koriste slavni.

Tekst:

Emina Smaka

ZDRAVLJE I NJEGA
20.4.2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ozempic - u dozi od 0,5 mg, 1 mg ili 2 mg je injekciona receptna medicina koja se koristi:
•    kao dodatak ishrani i vježbanju radi poboljšanja nivoa šećera (glukoze) u krvi kod odraslih osoba s dijabetesom tipa 2
•    za smanjenje rizika od većih kardiovaskularnih događaja 

Zašto se onda u Hollywoodu ne prestaje pričati o ovom lijeku? Vjerovali ili ne, mnogi su ga odlučili koristiti u svrhu mršavljenja. Sharon Osbourne je u razgovoru s Pierce Morganom priznala da koristi Ozempic te da je smršavila 40 kilograma te da je najveća nus pojava bila vrtoglavica. No, spekulacije za druge poznate osobe ne prestaju, a najveća polemika se povela oko kilaže Oprah

Iako je Oprah dugo smatrala da su tablete za mršavljenje kukavički izbor za mršavljenje, čini se da je sada promijenila mišljenje s obzirom da je priznala da koristi neke tablete, no, nije rekla da je to Ozempic. Naravno, fanovi su donijeli svoj zaključak. 

 


 

Kardashian cure su se također našle na meti tračeva. Ovaj put savršena figura od sestre Khloe je došla pod upit te su fanovi donijeli zaključak da i ona koristi Ozempic. Khloe je u svom stilu odgovorila da je za njen izgled zasluženo svakodnevno vježbanje te rekla pratiteljima da prestanu sa zlobnim pretpostavkama. 

 Ovo su samo neke od poznatih osoba koje koriste Ozempic ili za koje se sumnja da koriste isti. No, da li on zapravo djeluje? 
Kao i svako lako rješenje za veći izazov, i ovo dolazi s posljedicama. Istraživanja su pokazala da je vjerojatno da ćete vratiti izgubljenu težinu ako prestanete uzimati Ozempic. 

 * * * 

U svijetu slavnih, upotreba Ozempica za mršavljenje postaje sve popularnija tema, ali važno je zapamtiti da je odluka o korištenju ovog lijeka za mršavljenje složena i nosi određene rizike i nuspojave.

* * * 
Naslovna fotografija: @khloekardashian

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno