Ove vrste cvijeća obožavaju terase s hladom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ove vrste cvijeća obožavaju terase s hladom

Tekst:

Ana Rotim

DIZAJN SAVJETI
23.5.2022.

Strastveni ljubitelji i uzgajatelji biljaka znaju koliko ljubavi i brige je potrebno da bi vaš dom izgledao kao prava mala oaza zelenih listova kao i šarolikih latica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo zbog toga pri uređivanju omiljenog kutka u terasi mnogi provode minute i sate istražujući koje vrste cvijeća su idealne za uvjete koje im mogu omogućiti. Naime, iako brojni smatraju da će vaše cvijeće uživati na mjestu kojeg svakodnevno njeguju zrake to ne mora biti nužno. Postoje vrste biljaka koje će uz jako malo sunčeve svjetlosti procvasti s neopisivo lijepim laticama i načiniti od vaše terase bajkovito mjesto. 

 Fuksija

Biljka prepoznatljivog egzotičnog izgleda, jarkih boja i zvonolikog cvijeta odličan je izbor za terase koje obiluju hladom. Naime, radi se o biljci koja zahtjeva veću količinu vlage te ne podnosi dugoročno izlaganje na suncu, a tijekom visokih ljetnih temperature potrebno ju je zalijevati i do dva puta dnevno. Ovisno o klimatskim uvjetima fuksija cvijeta od četvrtog do devetog mjeseca.

Vodenika

Simpatična biljka jarko zelenih listova i široke palete boja latica našla se na ovom popisu upravo zbog toga što ne preferira mjesta okupana suncem. Naime, iako kako bi procvala zahtjeva sunčevu svjetlost, ova biljka ne podnosi previsoke kao I preniske temperature, a tijekom ljetnih dana potrebno ju je zalijevati dva do tri puta nedjeljno.

Ljiljani

Osim što je očaravajućeg mirisa i prekrasnog izgleda ljiljan je cvijet idealan za sadnju nakon proljeća, odnosno tijekom toplih ljetnih dana. Iako nije zeljasta biljka, uspješno će cvasti na terasi s više hlada.

 

* * *
Naslovna fotografija: @mylittleparis

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno