TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 19.11.2020.

Crno bijele tačkice + suptilni dašak zlata... ove neodoljive šoljice osvojile su simpatije svih ljubitelja keramike u rekordnom vremenu.

Ručno iscrtane sa posebnom pažnjom prema detaljima od strane kreativne Merime, vlasnice Instagram profila @mandalaart_bms, površina šoljice odlikuje se oslikanim crno bijelim dizajnom u vidu simpatičnih tačkica, a zlatna drška daje sjajni procvat ovom komadu.

Foto: @mandalart_bms

Svaka se keramička šoljica prodaje zasebno, pa odaberite svoj omiljeni uzorak ili možete sakupite cijeli set. Izvrsno će upotpuniti posluživanje omiljenog napitka, tople čokolade u jesenskim danima ili sladoleda u sunčanijim prilikama. Također, idealno će poslužiti i kao ukras, posuda za sitnice ... ili čak prilika da dovršite svoju savršenu policu uz malu igru uzoraka.

Dijelovi mogu pokazivati ​​neznatne varijacije jer se radi o ručnom radu, ali to i čini ove šoljice posebnijim i vjerujemo da ćete znati uživati ​​u ovim značajkama. Za poseban dašak topline i cosy ugođaj, osim šoljice u ponudi su i fildžani koji bit će idealan poklon svim dragim osobama .

 

Foto: @mandalart_bms

Foto: @mandalart_bms

Cijene možete saznati ovdje ili na Facebook profilu gdje također možete izvršiti i narudžbu.

***

Naslovna fotografija: @mandalart_bms 
Tekst: Ilda Lihić-Isović


Bonjour

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

TEKST: Adelisa Mašić

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.

Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.

 



Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica. 

 



Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.

Kako se pravi?  
 


 

  • Pripremite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja i praška za pecivo.
  • Rasporedite ga u kalup i preko stavite očišćene i narezane šljive.
  • Dodajte malo šećera i cimeta za puniji okus.
  • Na kraju pospite mrvicama od brašna, maslaca i vanilin šećera.
  • Pecite oko sat vremena na 180°C dok površina ne postane zlatna i hrskava.

     



Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Foto: @blairgreyx


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!