TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 1.11.2017.

U starom djelu grada u Mostaru, okružena kaldrmom s jedne strane, a s druge ljepotom Starog mosta, smjestila se cafe pizzeria Moon Star. Ono što ju čini u potpunosti slatkom i sjajnim društvom svakog Instagram feeda jeste kombinacija drveta, pastelnih nijansi i zelenila u uređenju interijera. Visoki strop, stolovi i stolice koji podsjećaju na scenarij iz dječjih bajki, zidovi u nijansama ružičas

moonstar 4

Dodajte tomu terasu s neodoljivim i romantičnim bijelim stolovima i biljke u jarkim posudama i jasno je zašto je ovo jedno od slađih mjesta u gradu za druženje. Njene čari svakako iskoristite u toplim jesenskim danima koji slijede.

moonstar 1

@gingerellica

moonstar 2

@meeratawa

moonstar 5

 @stanislava.hodopisi_slikopisi

Foto: @stanislava.hodopisi_slikopisi, @xenaratnica, @meeratawa, @gingerellica, Moon Star Facebook


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!