TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 19.7.2018.

  Omiljeni koktel u formi ukusnog deserta? Zašto ne? Priprema ove slastice ne podrazumijeva puno vremena za pripremu i posebne vještine, no, za potpuni užitak ključno je njegovo hlađenje. Zato svakako pripazite da pita prije samog posluživanja bude u hladnjaku najmanje osam sati. 

Bit će osvježavajuće i ukusno društvo u vrelim ljetnim večerima!
Za njenu pripremu bit će vam potrebno:

6 žlica maslaca
10 komada integralnog keksa
3 žlice šećera
½ žlice soli
¾ šalice vrhnja
5 limeta
2 šalice mlijeka
3 žlice Tequile

Priprema:

U posudi na srednje jakoj temperaturi na štednjaku istopite šest žlica maslaca i ostavite ga da se hladi na sobnoj temperaturi. Zatim u mikseru usitnite kekse, te dodajte 3 žlice šećera i pola čajne žlice soli. U smjesu s keksima dodajte i istopljeni maslac. Pomiješajte sve sastojke zajedno dok ne dobijete kompaktnu smjesu. U kalup za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje prespite tijesto . Uz pomoć šalice poravnajte tijesto i ostavite ga u hladnjak 20 minuta. U tom periodu u posudu uspite vrhnje i miksajte ga 3-5 minuta na srednjoj jačini. Zatim iscijedite 4 limete, a sok limete pomiješajte s mlijekom, 3 žlice tequile i pola žlice soli. U posudu sa sokom od limete dodajte pomalo vrhnje i miješajte. Izvadite tijesto iz hladnjaka, po njemu pospite kremu i ukrasite s korom naribane limete. Dobar tek!

 

frozen-margarita-pie-2


Bonjour

Svi idu na ovo mjesto zbog jednog ledenog iznenađenja – i mi smo ga probali

TEKST: Adelisa Mašić

Svi idu na ovo mjesto zbog jednog ledenog iznenađenja – i mi smo ga probali Svi idu na ovo mjesto zbog jednog ledenog iznenađenja – i mi smo ga probali

Neka mjesta osvoje tišinom, mirisom i detaljima koje pamtiš dugo nakon što odeš. U samom srcu Sarajeva nalazi se slastičarna 'So i čokolada', gdje je svaka šoljica kafe i svaki zalogaj pažljivo osmišljen, ali jedan detalj posebno privlači pažnju.

Ledeni medvjedić koji pluta u kafi postao je mali ritual za goste. U staklenoj čaši, kroz savršeno slojevitu kafu i mlijeko, proviruje zaleđeni lik koji te prvo nasmije, pa tek onda pozove na prvi gutljaj. Vizualno savršeno, ali i ukusno – baš kao i ostatak ponude.


bonjour_baIMG_3049


bonjour_baIMG_3035


Unutrašnjost lokala je veoma estetična. Ispod nježno osvijetljenih ruža koje vise sa stropa, bijeli stolovi i crne stolice stvaraju kontrast u kojem se lako opustiti


bonjour_baIMG_3020


Na svakom stolu nalazi se svježe cvijeće, lagani kolač i kafa koja se ne pije na brzinu.


bonjour_baIMG_2995


So i čokolada je kutak za sve koji traže više od deserta – mjesto koje miriše na pažnju, mir i sve ono što zoveš malim luksuzima svakodnevice.

Pogledaj najnovije teme na Bonjour.ba

Naslovna fotografija: @bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!