Vrijeme je za prijave na Sarajevo Photography Festival! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vrijeme je za prijave na Sarajevo Photography Festival!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
17.4.2023.

Otvorene su prijave za drugi Sarajevo Photography Festival, koji će se održati od 23. do 25. juna Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Internacionalno takmičenje daje priliku fotografima, profesionalcima i amaterima da svoj rad predstave širokoj publici te osvoje vrijedne nagrade.
Konkurs će biti otvoren 25 dana, do 3.5., a fotografi će se takmičiti u osam kategorija fotografije: dokumentarna, portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, konceptualna fotografija te pejzaž/urbani pejzaž.

 Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 23. juna u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od četiri hiljade KM
Tema i lajt motiv ovogodišnjeg Sarajevskog festivala fotografije za ovu godinu je ”RESHAPE”. Provokativna i relevantna za umjetnike i publiku, tema "preoblikovanja" podrazumijeva transformaciju i promjenu.

 Osim svojih umjetničkih implikacija, tema "preoblikovanja" ima širi društveni i kulturni značaj. S obzirom na preokret kojem svjedočimo na globalnom nivou, tema festivala poziva umjetnike da istraže i odgovore na kritična pitanja i probleme kao što su globalizacija, klimatske promjene, ratovi i sukobi, te utjecaj tehnologije na naš svakodnevni život.

Ovogodišnji članovi žirija su svjetski priznati fotografi, kustosi i umjetnici.
Prošlogodišnje izdanje festivala je rezultiralo prijavama iz čak 30 zemalja svijeta, nekoliko stotina fotografa je poslalo svoje radove, a izložbe u Sarajevu i BiH je posjetilo više hiljada ljudi. 
Osim takmičenja, festival će obuhvatiti i stručna predavanja i radionice koje će biti i ove godine otvorenog tipa i besplatne za sve zainteresovane.
Više o tome kako je izgledalo prošle godine možete vidjeti u nastavku. 
  

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu te najave programa možete naći na web stranici www.sarajevophotofest.com, kao i na Facebooku i Instagramu

* * * 
Fotografije: Sarajevo Photography Festival PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno