Otoman: Jedan komad namještaja koji će u potpunosti transformirati interijer - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Otoman: Jedan komad namještaja koji će u potpunosti transformirati interijer

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
25.1.2024.

Otoman je vrsta sofe ili kauča koji je nešto duži od fotelje, s naslonom ili jastukom na jednoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na engleskom se naziva još i daybed (dnevni krevet) što aludira na njegovu funkciju – sofa koja može poslužiti za svima omiljenu dnevnu siestu ili odmor uz čitanje knjige.

 Otoman je komad namještaja koji osvaja svojom sposobnošću da u potpunosti transformira interijer. Izaberite kutak u kojem ćete ga smjestiti, bilo da se radi o dnevnoj, spavaćoj sobi ili radnoj sobi i tako kreirajte omiljeno mjesto u interijeru za opuštanje i voljeni „me time“.

 Prednost otomana je također u tome što ga možete pronaći u raznim modelima i izabrati onaj koji savršeno odgovara vašem stilu interijera. Kožni u boji konjaka će dati edgy, high end vibe vašoj prostoriji, baršun će unijeti cozy ugođaj, a minimalistički u nijansi bjelokosti će donijeti profinjenost i eleganciju u interijer.


Foto: @xdesign.london

Foto: @kathykuohome

Foto: @nex.clusivesBirate li otoman s uzorkom i upečatljivim bojama, imat ćete accent piece koji preuzima svijetla reflektora u vašem domu.

 Svojim oblikom pruža idealno rješenje za prostore manje kvadrature, jer kreira dodatni kutak za sjedenje, a pri tome neće vizualno „zagušiti“ prostor. Jednako dobro će se uklopiti i u velike interijere tako što će stvoriti malu oazu koja je odvojena od centralnog dijela prostorije i tako pričati zasebnu interijer priču.


Foto: @districteightPronađite svoj favorit, kreirajte omiljeni kutak i uz šalicu kakaa i dobru knjigu spremni ste za punjenje baterija nakon radnog dana.

* * *
Naslovna fotografija: @claude_cartier_decoration

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno