Otok Mljet nas zove da istražimo more i legendu o Odisejevoj pećini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Otok Mljet nas zove da istražimo more i legendu o Odisejevoj pećini

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
2.8.2023.

Mljet – otok kristalno čistog mora, šumovitih pejzaža i prirode koja mami da je istražimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kroz članak o najljepšim skrivenim plažama na Jadranu već smo vas upoznali sa Saplunara plažom na Mljetu.

 Na Mljetu se nalazi Odisejeva pećina koja je, u jeku ljetne sezone, jedna od najatraktivnijih lokacija za sve željne avanture i istraživanja prirode i njene snage. Tijekom ljetnih mjeseci, oko podneva, sunčeva svjetlost snažno obasjava područje oko špilje, stvarajući spektar boja na površini mora. Ovaj prirodni fenomen privlači pažnju turista i ljubitelja fotografije. Unutar same špilje, visoke stijene sprječavaju prodor svjetlosti, stvarajući tamno i tajanstveno okruženje.

 


Čudo prirode 


Ako vas put odvede na Mljet, obavezno se raspitajte kako doći do ovog mjesta i izdvojite bar jedan dan za Odisejevu pećinu.
Sačinjena je i okružena neobično naslaganim stijenama. Svoj dan uz pećinu možete provesti sunčajući se na istim ili uvježbavajući svoj skok u vodu, što je sudeći po Instagram objavama najveći užitak turistima.

 


Legenda o Odiseju


No, nemojte zaboraviti krenuti na putovanje bez predznanja. Ispred ulaza u pećinu se nalazi hrid Ogiran, koji je potpuno prekriven vodom za vrijeme velike plime i kao takav predstavlja veliki izazov moreplovcima. Prema legendi, upravo je ovo pećina u koju se Odisej skrio nakon svog brodoloma. Otokom je vladala nimfa Kalipso zbog čije je ljepote i zaljubljenosti u otok ostao zarobljen na Mljetu sedam godina.  

 

***
Naslovna fotografija: @crawfordconcierge

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno