TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 14.12.2019.
U četvrtak navečer, u Sali Atrium u hotelu Europe u Sarajevu održana je prva novogodišnja zabava BONJOUR.ba portala kroz koju smo na jednu sasvim posebnu večer željeli okupiti uspješna imena s domaće modne i lifestyle scene, njih gotovo 150 točnije te kroz pomno odabrane dekoracije i iskustva pružiti im magične uspomene. Ali i dokazati da se snovi ostvaruju.
Upravo zbog toga je sve uzvanike na ulazu u salu izgrađenu u austrougarskom stilu dočekao BONJOUR.ba photowall ukrašen oblacima i ljestvama koji je kroz pomno odabrane elemente i dokazao da uz val dobre energije i trud uistinu možete zakoračiti u zemlju snova.
Na eventu smo uživali i u neodoljivim slasticama, piću ukrašenom šećernom vatom, dekoracijama u obliku mjeseca, odličnoj atmosferi za koju je bio zadužen DJ, ali i ukusnim vinima, čarobnom ogledalu i novim mirisnim novitetima.
Za svečanu atmosferu tijekom večeri zaslužne su i BONJOUR.ba hostese koje su izgledale ženstveno i elegantno u asimetričnim Pavone 'Elza' haljinama koje uz moderan kroj i naglašene rukave jamče sofisticiran izgled, a uz to su jako udobne. Željeli smo da dame nose domaći dizajn, izgledaju elegantno, ali i da se osjećaju sjajno dok dočekuju goste.
Shodno tome, pri odabiru haljine koja bi se najbolje uklopila u temu eventa te na stilski najljepši način dočarala svečanu notu zabave, odabir je pao na jedan od Pavone bestsellera. Uz to, pastelno roza nijansa haljine savršeno se uklopila u nježnu sanjarsku atmosferu koja je vladala na zabavi.
„Elza” je u ove tri godine postala naš proizvod koji napravimo relativno brzo i u mogućnosti smo prilagoditi mjerama i najvažnije visini s obzirom da je naprijed kraća, a otraga duža. Priča o ovoj haljini je i priča o našem uspjehu, jer svi su rekli da nema šanse da će se to prodavati jer je široka, asimetrične dužine i ne pripada nijednoj kategoriji, a ona je postala naš najprodavaniji model koji se nosi i u zemljama Europe, SAD-u i čak Australiji.“ – otkrila nam je Marija Ivanković Koci, članica Pavone tima.
„Brend je osnovan 2002. godine, ali je rebrendiran i repozicioniran 2016.godine kada kreativu i komunikacije preuzima mlađi tim. Pavone je u srži obiteljski brend, mama Marijana je vlasnica, a sestre Josipa i Marija su zadužene od kreative, prodaje do komunikacije. Uz sve to imamo fantastičan mini tim od 6 krojačica i šivačica koje realiziraju ideju u finalni proizvod. Posebnim ga čini boutique proizvodnja gdje smo u mogućnosti svaki standardni proizvod prilagoditi po mjeri i reagirati brzo na promjene na tržištu. Svako tijelo je drugačije i ne vjerujemo u univerzalne veličine.“ – nadodala je.
Naravno, djevojkama smo ovaj elegantan look i dodatno personalizirali dodajući im BONJOUR.ba satensku traku oko ruke koja je na nonšalantan način zaokružila cijeli look.
„Nama je uvijek zaista zadovoljstvo surađivati s BONJOUR timom jer ste bili među prvima koji su objavili naš #FurFree editorijal i od tada još mnogo kampanja. BONJOUR je mnogo više od portala, Vi zaista radite na promociji BiH kreativaca i pružate komunikacijski kanal koji gotovo ne postoji na tržištu što nekada i mijenja živote. Zato kada ste nas kontaktirali, nismo razmišljali niti sekundu :)“ – komentirala je Marija.
Ponudu bh.brenda Pavone možete detaljnije istražiti i na njihovim službenim Facebook i Instagram profilima.
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!