TEKST: Marija Perić
DATUM OBJAVE: 4.4.2020.
Proljeće je ujedno i vrijeme kada se po prvi put odvažimo kupiti ili naručiti svoj prvi sladoled u sezoni. No #OstaniKuci inicijativa nas je inspirirala da svoj prvi ovosezonski sladoled napravimo doma.
Ako je vjerovati ovim receptima, priprema domaćeg sladoleda kod kuće uopće nije komplicirana i zahtjeva korištenje sastojaka koje već imate u svom hladnjaku ili ostavi.
Jedina stvar koja će vam teško pasti je činjenica da morate čekati da se sladoled ohladi u potpunosti.
Tri sjajna recepta za sladoled s kavom, vanilijom i Nutellom i keksima, otkrijte u nastavku.
ZDRAVI SLADOLED S BANANOM I VANILIJOM
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Ogulite i nasjeckajte banane na komade. Položite u jednom sloju na pleh obložen papirom. Zamrznite dok ne bude jako kruto (najmanje 2 sata).
Ostavite da se banane odlede 5 minuta, a zatim prebacite u blender ili procesor za hranu. Izmiksajte do glatke smjese, strugajući stranice prema dolje i dodajući kap mlijeka prema potrebi.
Po želji dodajte ekstrakt vanilije.
Servirajte direktno iz blendera za mekanu konzistenciju. Za čvršću teksturu prebacite u duboku posudu i zamrznite 30 minuta, dok ne postane čvrsto.
SLADOLED SA KEKSIMA I NUTELLOM

Foto: freepik.com
SASTOJCI:
PRIPREMA:
U blenderu pomiješajte čokoladno mlijeko, Nutellu, šećer, sol i vaniliju dok ne postanu kremasti i glatki.
Stavite blender u frižider dok se ne ohladi. Nakon što se ohladi, stavite u zamrzivač na 45 minuta.
Izvadite iz zamrzivača i miješajte 15-20 sekundi. Izlijte u tanjur za posluživanje, poklopite i stavite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.
Izvadite iz zamrzivača i umutite. Dodajte Oreo kolačiće i lagano umiješajte, pa vratite u zamrzivač na još 45 minuta. Ponovite postupak još jedan do dva puta, obično samo jednom. Ostavite u zamrzivaču dok se potpuno ne sjedine, stvrdnu i ne budu spremne za posluživanje.
Ovaj sladoled će se rastopiti brže od vašeg tipičnog sladoleda kupljenog u trgovini. Poslužite odmah kad izvadite iz zamrzivača.
KLASIČNI SLADOLED OD VANILIJE

Foto: freepik.com
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Umutite prvih 5 sastojaka u veliku, tešku tavu. Kuhajte na srednje jakoj vatri, često miješajući, 4 minute, ili dok se šećer ne otopi i smjesa ne postane vruća. Postepeno umutite oko 1 šalicu vruće mliječne smjese u žumanjke. Smjesu žumanjka umutite u preostalu mliječnu smjesu. Kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, 8 do 10 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.
Ulijte smjesu kroz tanko cjedilo od žičane mreže u zdjelu. Ohladite 8 do 24 sata.
Kada se ohladi, poslužite hladno i uživajte u svom domaćem sladoledu od vanilije.
***
Naslovna fotografija: freepik.com
Tekst: Marija Perić
TEKST: Adelisa Mašić
U kuhinji su detalji ti koji čine razliku, ne samo u estetici, nego i u svakodnevnom ritmu. Uz nekoliko pažljivo odabranih dodataka, i najmanji prostor može postati funkcionalan, pregledan i ugodan za boravak.
U Sinsay ponudi ove sezone izdvajaju se organizatori za ladice i radne površine, kutijice za začine, stalci za kapsule kafe, kao i male police i korpice koje unose red i dozu minimalizma u svaku kuhinju.
Praktični su, jednostavni za održavanje i dolaze u neutralnim tonovima: bijeloj, sivoj i bež, što ih čini savršenim izborom za sve koji vole uredan, ali topao prostor.
Od metalnih polica i staklenih posuda, do drvenih kutija i organizatora za kuhinjski pribor, svaki komad izgleda moderno i uredno, bez gubljenja osjećaja domaće topline.
Sinsay tako ponovo dokazuje da pristupačni komadi mogu izgledati elegantno i pomoći ti da svakodnevni ritual kuhanja postane ljepši i jednostavniji.
U nastavku izdvajamo Sinsay dodatke za kuhinju koji će svaki kutak učiniti urednijim:









Foto: @therocksidehome
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!