OREA Art Market i ove godine donosi unikatnu ponudu i mnogo zabave - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

OREA Art Market i ove godine donosi unikatnu ponudu i mnogo zabave

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
17.5.2022.

Četvrto izdanje OREA Art Marketa održat će se 5.6.2022. u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina sa bh. etiketom, namijenjen je svim generacijama i već tradicionalno okuplja bh. kreativce i nudi spoj ugodnog ambijenta sa fantastičnom ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro slastica i odlične zabave. OREA Art Market ove godine okupit će 57 učesnika koji će predstaviti svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode.

„OREA Art Market iz godine u godinu okuplja sve više bh. brendova koji kroz našu platformu imaju priliku da predstave i prodaju svoje proizvode. Posebno nas raduje činjenica da svake godine imamo sve veći interes javnosti i podršku javnih ličnosti iz  raznih društvenih i političkih sfera.”, izjavila je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA-e.

 

U dosadašnja tri izdanja Art Marketa uživalo je preko 10.000 posjetilaca, koji su isti opisali kao savršeno mjesto i način za provesti kvalitetno vrijeme s porodicom i prijateljima, te izabrati jedinstven poklon za dragu osobu. Zahvaljujući saradnji sa UniCredit bankom, posjetioci će proizvode koje odaberu moći platiti i karticom, uz posebne pogodnosti ukoliko budu koristili Visa kartice.

Amra Džeko, suosnivačica i brend ambasadorica OREA-e, ističe kako je ova platforma prepoznata kao jedinstveno mjesto za promociju i prodaju unikatnih bh. proizvoda te umrežavanje malih biznisa koji svojim poduzetničkim idejama doprinose jačanju kreativne industrije u BiH i motiviraju i druge da prate njihov primjer.

Kako bi ugođaj za cijelu porodicu bio potpun, u prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Muzeja, i ove godine tokom Art Marketa bit će organizirana zabava za mališane. Dječji kutak bit će ispunjen kvalitetnim sadržajima kao što su animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časovi pravljenja sapuna i razne društvene igre.

Ulaznice na Art Market koštaju 2KM, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran udruženju Srce za djecu oboljelu od raka za potrebe Roditeljske kuće u kojoj borave roditelji sa djecom oboljelom od karcinoma. Pored toga, izlagači će od prodaje svojih proizvoda donirati 5% za ovu plemenitu akciju, a svi posjetioci će i na licu mjesta moći kupiti proizvode ovog udruženja, te se na njihovom štandu upoznati sa radom Roditeljske kuće. Do sada je kroz ovu humanitarnu akciju prikupljeno više od 20.000 KM.  

***
Naslovna fotografija: Orea Art Market PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno