3 knjige koje su pomogle Oprah Winfrey u teškim momentima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 knjige koje su pomogle Oprah Winfrey u teškim momentima

Tekst:

Emina Smaka

BONJOUR.CLUB
21.9.2022.

Uz Oprah show su mnogi od nas odrasli, smijali se, plakali, uživali u mnogobrojnim intervjuima i radovali se zajedno s dobitnicima mnogih nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Oprah mnogi smatraju za osobu koja ih je naučila dosta toga ali i pomogla kroz teške periode života. Iako je bila tu za sve i sama je na svojoj koži osjetila neke od izazova u životu pa kada smo vidjeli na Oprah.com preporuku za knjige od same Oprah, znali smo da želimo to podijeliti i s vama. Ona spominje 7 knjiga koje su pomogle njoj u teškim momentima u životu, a mi donosimo 3 te se nadamo da će pomoći i nekome od vas. 

 


The Power of Now 

Knjiga koja se prodala u preko 2 miliona primjeraka i koja je prevedena na više od 30 jezika. Knjiga govori o važnosti življenja u sadašnjosti, kroz uzbudljivo putovanje autor pokazuje kako se povezati s neuništivom suštinom našeg bića. 

 


 

Devotions: The Selected Poems of Mary Oliver

Unutar stranica ove knjige autorica nam pruža izvanrednu i neprocjenjivu kolekciju svojih strastvenih, pronicljivih i dragocjenih zapažanja svijeta prirode. Njene knjige su dotakle živote mnogih ljudi kroz svoje fantastične stihove koje najčešće govore o povezanosti svih bića.

 


The Fire Next Time

Istovremeno snažno prizivanje ranog života Jamesa Baldwina u Harlemu i uznemirujuće istraživanje posljedica rasne nepravde. The New York Times je rekao: ,,Propovijed, ultimatum, ispovijest, izlaganje, testament i kronika... sve predstavljeno u gorljivoj, briljantnoj prozi.'' Knjiga je intenzivna, personalna i provokativna. 
 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @oprahsbookclub
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno