Mnogima omiljeni romantični film postao je serija. Pogledat ćete ju u jednom dahu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Mnogima omiljeni romantični film postao je serija. Pogledat ćete ju u jednom dahu.

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
14.2.2024.

Film One day, s Anne Hathaway i Jim Sturgessom u glavnim ulogama, mnogima je još uvijek omiljena romantična drama/komedija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Možda se taj film nalazi i na vašoj listi omiljenih, možda ga pak nikada niste pogledali. U svakom slučaju, serija koja je urađena prema istoimenom romanu Davida Nichollsa kao i film, osvojila je publiku diljem svijeta pa preporučujemo da se spremite na binge watching.

 Sudeći prema reakcijama onih koji su ju već pogledali, ovo je ona vrsta serije koju ćete pogledati u jednom dahu. Kroz 14 epizoda, prikazan je život Emme Morley koju glumi Ambika Mod i Dextera Mayhewa (Leo Woodall). Njihova priča počinje 1988. godine kada su prilikom proslave diplome proveli zajedno jednu euforičnu večer.


Foto: @netflixidPriča prati njihove živote kroz narednih 20 godina, u kojima se jedno drugom s vremena na vrijeme pojave i opet nestanu iz života. To je šarmantna serija o prijateljstvu i ljubavi, ispunjena nadom i srećom, ali i tugom.

 Oštra i iskrena, Emma dobro poznaje Dexterovu reputaciju zavodnika. Iako je očarana njegovom pažnjom, nema iluzija o njegovim pravim namjerama s njom. Svjesna je i da imaju potpuno različite vizije života. Emma ima jasan plan za sebe i nalazi smisleni posao kao učiteljica, ali karijera u pisanju i strastvena veza čine joj se nedostižnima.


Foto: @netflixidDexteru nedostaje motivacija kroz život, ali njegovo imućno odrastanje daje mu sigurnost. Ta arogancija ga dovodi do toga da često, svjesno ili nesvjesno,  iskorištava svoje voljene. Uz to, našao se na karijernom putu koji ga izlaže javnosti te se brzo susreće s radostima, ali i zamkama slave.


Foto: @netflixidMod i Woodall imaju lijepu kemiju koja se kreće između duboke intimnosti i senzualne napetosti. Umjesto da se kroz seriju osuđuju Dexter, Emma i ljudi oko njih zbog pogrešaka, serija zapravo pažljivo prati njihove odluke, prikazujući kako se odražavaju na sve aspekte njihovih života.


Foto: @netflixid"One Day" je omaž prijateljstvu i onima koji daju smisao našim životima kroz godine. Da ne bismo radili detaljniji spoiler, ostavljamo vas s ovom kratkom recenzijom i trailerom koji će vas povući da što prije odvojite vrijeme za Netflix i binganje.


* * *
Naslovna fotografija: @netflixid

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno