TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 2.10.2015.
Na već prepoznatljivoj adresi u Parizu, u hotelu LeGrand, Olivier je održao Balmain reviju za naredno proljeće uz mnoga poznata lica na pisti - Doutzen Kroes, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana,Lily Aldridge, Joan Smalls, Constance Jablonski, Lily Donaldson, Magdalena Frackowiak, Daria Strokous, Gigi Hadid, Kendall Jenner, ali i tik uz pistu, u prvom redu showa.
Večer prije održavanja revije, Balmain je održao večeru na kojoj smo na Gigi i Kendall mogli vidjeti mali uvid u kolekciju, a samo predstavljanje kolekcije imalo je najveći broj mjesta za goste dosada. Suradnja s H&M-om, čije rezultate jedva čekamo vidjeti na policama ovog dućana, potakla je Oliviera na ponovno istraživanje materijala i prebiranje arhive njegovog rada. Upravo zbog toga je prepoznatljiv DNA Balmain vojske obogaćen s novim materijalima.
„Nova estetika kuće je spajanje jake siluete couture tehnika, uz nove materijale i paletu boja i uglađen duh." - komentirao je Olivier.
Svjestan ljepote materijala, igrao se s volanima koji su ženstveno padali niz tijelo, a i drapiranje je odigralo važnu ulogu u kreiranju seksipilnih bodija i topova, dok su od tonova prevladavali zemljani i pastelni tonovi.
Balmain žena nosi haljinu napravljenu od mrežastih materijala sa sjajnim kamenjem na sebi, ali i ženstvenu haljinu s volanima, uz upečatljive metalne ogrlice oko vrata i statement naušnice. Naglašen struk, prorezi na neočekivanim mjestima, pomalo strukturalna, naglašena ramena zaokružili su još jednu sjajnu Balmain kolekciju. Pogledajte!
{gallery}2015/2015_10/p_balmain{/gallery}
TEKST: Ada Ćeremida
Začinsko bilje je nova zamjena za cvijeće – jednako lijepo, a dvostruko korisno.
Urbanim balkonima udahnuta je nova doza šarma sve više ljudi zamjenjuje tradicionalno cvijeće mirisnim začinskim biljem koje ne samo da izgleda prelijepo, već i oplemenjuje svakodnevna jela.
Sadnja začina postaje kreativan način da se balkon pretvori u estetski privlačan, ali i funkcionalan kutak. Uz nekoliko tegli i malo sunca, vaš vanjski prostor može postati najdraže mjesto u domu.
Birajte začine koji vole vašu klimu
Ne vole sve biljke isto sunce i istu vlagu zato se odlučite za one koje će zaista uspijevati na vašem balkonu. Mediteranske biljke poput ružmarina, timijana i origana obožavaju puno sunca i suvlju zemlju, dok peršun, menta i vlasac više vole sjenovita mjesta i vlažniji supstrat.
Tegle neka budu i praktične i dekorativne
Umjesto plastike, birajte glinene, keramičke ili metalne saksije koje će izgledati efektno i ujedno pružiti biljkama potrebnu prozračnost.
Počnite skromno i sadite pametno
Ne morate odmah zasaditi mini farmu odaberite 3 do 5 biljaka koje zaista koristite u kuhinji. Menta i bosiljak možda zvuče kao savršen duo, ali menta je invazivna i najbolje uspijeva kada ima vlastitu teglu. Grupirajte začine sličnih potreba kako biste olakšali njegu.
Redovno berite: zbog zdravlja biljke i ukusa
Povremeno odrezati listić bosiljka ili grančicu ružmarina ne služi samo kuhanju redovna berba podstiče rast i grmolik izgled biljke. Ako ih pustite da rastu bez orezivanja, začini brzo počinju cvjetati i gube svoj intenzivan okus.
Iskoristite vertikalu: mali balkon, veliki efekat
Ako imate malo prostora, igrajte na visinu. Zidni nosači za saksije, viseće tegle ili jednostavna ljestva-polica omogućit će vam da kreirate slojevit, vizualno atraktivan kutak. Osim funkcionalnosti, ovakav raspored daje posebnu estetsku dinamiku, idealno za vaš balkon, ali i za društvene mreže.
Foto: @ellosofficial
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!