Odvažan i efektan Werkstatt nakit u fokusu novog odličnog editorijala - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Odvažan i efektan Werkstatt nakit u fokusu novog odličnog editorijala

Tekst:

Bonjour.ba

MODNI DODACI
12.12.2018.

Werkstatt dizajn je prepoznatljiv po specifičnom minimalističkom industrijskom stilu narukvica, naušnica i prstenja izrađenog u cinku i mesingu. Werkstatt je njemačka riječ za radionicu, koja odražava zajednički radni prostor koji su vlasnice i osnivačice branda, Ajla Šarić i Lejla Nuhić, kreirale kako bi dizajnirale svoj unikatni ručno rađeni nakit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajla i Lejla su akademske grafičarke koje su završile Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje su se i upoznale. Njihov nakit namijenjen je svim damama koje vole lijep, minimalistički, a opet efektan nakit koji će se istaknuti skulpturalnim formama nastalim kroz raznovrsne inspiracije, umjetničke forme i eksperimente s različitim materijalima i tehnikama. Posljednja Werkstatt kolekcija sastavljena je od dodataka koje možete nositi po cijelom tijelu i koji istovremeno ostavljaju dojam odvažnosti i avangarde. Upravo je ona u fokusu sjajnog editorijala koji je u studiju okupio Werkstatt tim, fotografkinju Aidu Redžepagić, vlasnicu Wholly Wear branda, Aidu Jokanović koja je ujedno bila i model, te šminkericu Renatu Ponjević.

werkstatt nakit aidaredzepagic 02

„Aida Jokanović je bila model za Werkstattovu prvu kolekciju još 2015. kada je brand osnovan. Još tada je plan bio da editorijal radimo zajedno, međutim okolnosti su bile takve da sam ja u posljednji tren morala otkazati snimanje i još od tada pokušavamo realizirati taj prvobitni plan. Obzirom da Aida živi u Beogradu (Aida je također dizajnerica i vlasnica brenda Wholly Wear), trebalo nam je tri godine da se ponovo organiziramo i okupimo u planiranom sastavu. Pored Aide, na editorijalu je radila i šminkerica Renata Ponjević. Cijela atmosfera je bila veoma ugodna i nekako smo svi na svoj način doprinijeli idejama i editorijalu što je u konačnici i rezultiralo kvalitetnim fotografijama.“ – otkrila nam je Aida Redžepagić. Pogledajte.

werkstatt nakit aidaredzepagic 03

werkstatt nakit aidaredzepagic 04

werkstatt nakit aidaredzepagic 06

werkstatt nakit aidaredzepagic 07

werkstatt nakit aidaredzepagic 08

werkstatt nakit aidaredzepagic 09

werkstatt nakit aidaredzepagic 11

werkstatt nakit aidaredzepagic 10

 

 

 

Nakit: Werkstatt
Model: Aida Jokanović
Makeup: Renata Ponjević
Foto: Aida Redžepagić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno