TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 14.2.2021.
Volite li snijeg, planine i sve divne asosijacije i radosti koje dolaze sa njima, onda je planina Jahorina prava destinacija za vas.
Naime, Jahorina ima nekoliko staza za zimske aktivnosti, popratne sadržaje, no ono što je karakteristično za ovu planinu su i prilike da se opustite i uživate u toplom i ugodnom ambijentu dok vam pogled hvata esenciju zimskog uživanja.
Jedno od takvih mjesta koji nudi odmor, pruža panoramski pogled na planinske predjele i direktan pristup sa staze, jeste novootvoreni ski and after ski bar na Jahorini, Freeze bar, koji je smješten upravo na popularnoj stazi Olipmijskog centra Jahorina pod nazivom Ogorjelica.
Dizajn uređenja i nit vodilja, za koju je bio zadužen Gepek studio iz Sarajeva, krade simpatije svih onih koji se nađu tu. Inspiriran evropskim skijalištima, spektar boja, rustikalni i minimalističkih stil koji vladaju u prostoru, cozy vibra te udobni interijer pozivaju na cjelodnevni kulinarski užitak uz poznati leskovački gril, gurmansku roštiljnicu praveći simbiozu kvaliteta i autentičnosti tradicionalne kuhinje.
„Sva jela spremljena su od svježih lokalnih proizvoda i iznenadit će Vas svojim ukusom. Na jelovniku se mogu naći leskovačka mućkalica, gurmanska pljeskavica u lepinji, gravče na tavče i jela od pilećeg mesa.“ - otkrili su za BONJOUR.ba.
Foto: @freezeskibar
Ekipa nam je također otkrila da u ponudi ski bara je objekat sa pekarskim asortimanom. Također, jedna od najvećih posebnosti ovog bara jeste u njegovoj funkcionalnosti jer se ovaj bar u trenutku može pretvoriti u mjesto za uživanje u popodnevnoj kavi nakon skijanja, dok navečer može poslužiti za noćni izlazak i uživanje u muzici i DJ nastupima: „Pored specijaliteta sa roštilja, svoje mjesto na terasi Freeze bar-a pronašla je i BP Diskont pekoteka sa asortimanom pekarskih proizvoda poput pizze, slatkih i slanih kroasana, i na kraju raznovrsnih slatkih palačinaka. Neizostavan dio je spoj vrhunskog kvaliteta i veoma pristupacnih cijena svih proizvoda koje Freeze ski bar nudi.„
Foto: @freezeskibar
Foto: @freezeskibar
Savršen sklad planinske atmosfere i dizajna učinit će da zaista osjetite svu ljepotu interijera i pogleda na skijalište, stoga ako vas put odvede na Jahorinu, svakako uvrstite Freeze Ski bar na vašu listu. Više o samom baru i ponudi potražite na službenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
***
Naslovna fotografija: @freezeskibar
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Adelisa Mašić
Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.
Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala.
Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.
A kako ga obilježiti?
Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati.
Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.
Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.
Potrebno vam je:
200 g tamne čokolade,
100 g putera,
100 g šećera, 2 jaja
80 g brašna.
Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.
Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.
Foto: @manon.dbn
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!