Pastelno nježne nijanse i elegantni krojevi nove kolekcije brenda Mihano Momosa oduzimaju dah. Pogledajte!

MODNE VIJESTI
15.2.2021.

Brend Mihano Momosa iz Beograda ponovo je oduševio svojom novom kolekcijom za sezonu 2021. godinu. Prigodno nazvana „Awakening“ svojevrstan je osvrt na buđenje poslije usnulog perioda zime, kao i vrijeme optimističnog gledanja ka budućnosti nakon perioda pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom Instagram profilu naglasili su da imaju želju sa ovom kolekcijom u svima pokrenuti uzbudljivi potencijal da pretvore snove u stvarnost: „Tu urođenu sposobnost smo koristili nebrojeno puta, ne znajući da ce doći vreme kada će ova osobina postati neophodna. Ceo svet je zaspao, sve se utišalo i postali smo uskraćeni za ljudski dodir, za bliskost. Odjednom, stvarnost je postala preteška. U ovom stanju sličnom hipnozi, bili smo svesni sveta oko nas, ali nismo imali moć da stupimo u interakciju sa njim, još manje da ga menjamo. Sve što nam je ostalo su naši snovi. Ali onda, ljudski duh se budi. Otpornost i optimizam su nas probudili. Sanjanje je super, ali život treba da se živi. Najednom, bili smo budni, spremni da pređemo granice i ponovo se prilagodimo svetu, ali i da svet prilagodimo nama.“

Saznali smo i da je cijela kolekcija svojevrstan manifest njihove odanosti snovima, obećanje u bolje sutra, da postoji nada i da veza sa vlastitim ja nije izgubljena.

U ovim sanjivim, prelijepim artiklima posebnost čine prirodni detalji poput cvjetnih motiva, a spektar boja koji je korišten poput plave, žute i puder boje je zaslužan za buđenje svih čula.

Foto: @mihanomomosa

Foto: @mihanomomosa

Foto: @mihanomomosa

Također, fokus je stavljen na lagane i lepršave materijale koji u simbiozi sa ovim koloritom uistinu dočaravaju svijet snova. Oversized sakoi i pantalone širokih nogavica već su osvojili simpatije mnogih zaljubljenica u modu, a činjenica da se ekipa iza brenda poigrala i sa trendy šeširima i kreirala #wow fotografije, zaokružuje cjelokupnu modnu priču. 

„Koristili smo mnogo perja, po prvi put u žutoj boji koja nas podseća na Feniksa koji se diže is pepela, mita na koji svi moramo da se podsetimo. Oda snovima. Oda realnosti. To je ova kolekcija. Jedno je nepotpuno bez drugog. Zato, sanjajte. Probudite se!“ – zaključili su predstavnici brenda na Instagram profilu.

Više detalja kao i cijelu kolekciju možete pogledati ovdje ili na Instagram profilu.

***

Naslovna fotografija: @mihanomomosa
Tekst: Ilda Lihić-Isović

MODNE VIJESTI , 15.2.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@mihanomomosa

Podijeli:

Posljednje objavljeno