TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 1.11.2019.

Sve više možemo čitati o hotelima koji nude potpuno novo iskustvo boravka i koji na kreativan način koriste pojedine lokacije u cilju kreiranja ponude koja će istovremeno biti unikatna i osigurati originalan odmor.

Na popisu smještajnih jedinica koje osvajaju na prvu i idealne su za sve avanturiste, upravo je noćenje u staklenom igluu u Finskoj gdje spavate okruženi snijegom i gledate polarnu svjetlost te zvijezde. 

Ovaj hotel resort sa modernim igluuima ukrao je simpatije turista diljem svijeta i našao se na travel listi celebritya. Rosamund Pike je u intervjuu za CNN Traveler prokomentirala da mašta o noćenju ovdje, a tek mali pogled na arhitektonsko zdanje Levin Inglut resorta u Laplandu i jasno je zašto je ovo vjerojatno najcool mjesto na svijetu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra Hagelstam (@5inchandup) on

Riječ je o resortu koji uz jako prostrane iglue, u cijenu noćenja uključuje i uživanje u vlastitom vanjskom jacuzziju, privatnoj terasi, kao i doručku u uistinu atmosferičnom restoranu Aurora Sky.

Sobe su uređene po posljednjim trendovima i donose zabavan miks prirodnih materijala, bogatih tekstura i neutralnih nijansi koje stvaraju toplu atmosferu.


U sobi se nalazi i aparat za kavu, malena kuhinja i kupaonica, a pogled na prirodu dodatno cijelo iskustvo čini magičnim. 

Rado bismo i ovo mjesto dodali na zimsku bucket listu.


Bonjour

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

TEKST: Bonjour.ba

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!

Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja. 

 




Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce. 

Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.

 




Spicy tuna pašteta  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_1


Sastojci: 

  • 1 konzerva AsDoMar tunjevine (u maslinovom ulju) 
     
  • 1 kašika Kulino Hot&Spicy sosa 
     
  • 100 g krem sira 
     
  • 1 kašika majoneze 
     
  • Malo limunovog soka 
     
  • So, biber po ukusu 
     
  • Prstohvat dimljene paprike (opcionalno)
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018


Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus. 

Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_05

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_09

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018
 

Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_2


Sastojci:   
 

  • 150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli) 

  • 1-2 kašike maslinovog ulja 

  • Prstohvat soli, bibera 

  • Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano 

  • Parmezan
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_010


Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji. 

Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_011

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_022

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_015

 

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!