Od Maison Francis Kurkdjian do Kilian Paris: Ove niche parfeme možete pronaći i u BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Od Maison Francis Kurkdjian do Kilian Paris: Ove niche parfeme možete pronaći i u BiH

Tekst:

Arijana Bošnjak

BEAUTY SAVJETI
1.9.2023.

Mirisne note niche parfema volimo jer često spajaju nespojivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova mala umjetnička djela u svijetu mirisa pružit će jedinstven i luksuzan mirisni doživljaj, a mi smo pronašli one koji su u svojoj bočici zarobili miris jeseni, uz ugodne i nostalgične note poput vanilije, ambera i drva. Uz te tople mirise lakše ćete prihvatiti hladni jesenski povjetarac.  

 Niche parfemi se uglavnom proizvode u nešto manjim količinama, a volimo ih jer su fokusirani na kvalitetu i originalne kompozicije koje je teško pronaći u komercijalnim parfemima.

Nama su pažnju privukle parfemske kuće kao što su Amouage, Kilian Paris i Maison Francis Kurkdjian jer svojim mirisima i „ozbiljnijim“ notama pružaju zaista jedinstven i luksuzan doživljaj. Donosimo vam naše favorite za jesen ispred nas.

 Kilian Paris - Woman in gold

Ovaj zavodljivi parfem inspiriran je slikom Gustava Klimta, Portret Adele Bloch - Bauer I. Njegov raskošan miris koji u bazi krije tople note vanilije u kontrastu s drvenastim, učinit će da se osjećate sofisticirano i glamurozno.

 

INOMA 465 KM 


 

Amouage - Interlude Woman

Luksuzni Interlude poznat je po svojoj složenoj kompoziciji. Mi ćemo naglasiti samo onaj glavni akord koji mu daje šarm jeseni, amber koji je zauzeo mjesto u baznim notama. Uz ovaj parfem mirisat ćete intrigantno i nekonvencionalno, a na svakoga u vašoj blizini će ostaviti snažan emocionalni dojam.

 

INOMA 500 KM 

 

Maison Francis Kurkdjian – Gentle Fluidity Silver

U ovom parfemu osvaja kombinacija ambera i mošusa koji stvaraju harmoničan i elegantan miris. Njegova Silver verzija posebna je po svježim, ali drvenastim notama koje će vas povesti na putovanje kroz vrijeme svaki put kada mu se vratite. Svojom modernom interpretacijom orijentalnog mirisa, ostavlja upečatljiv dojam za pamćenje i obećava da će se svaki trenutak s ovim mirisom urezati duboko u pamćenje.

 

INOMA 348 KM 

* * *
Naslovna fotografija: @alexandralapp

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno