Bili smo na VIP predstavljanju novih niche brendova u Plaza parfumeriji - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bili smo na VIP predstavljanju novih niche brendova u Plaza parfumeriji

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
29.9.2023.

Potraga za novim mirisnim notama za cozy sezonu pred nama završava u parfumeriji Plaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bili smo na predstavljanju novih brendova, ali i novih mirisnih nota koji će obilježiti ovu jesen. Parfumeriju Plaza su sinoć preplavili neuobičajeni mirisi, za svaki od njih smo pomislili 'to je taj', a onda je na red došla naredna nota koja nas je oduševila. 

Uz tragove parfema u zraku, kroz ovo putovanje nas je vodio talentovani Segor Karić, ime koje je postalo sinonim za profinjene mirisne avanture u BiH, a najmlađi je uposlenik Plaza parfumerije.

 

Segor Karić 


Niche parfemi 


Niche parfemi su zaista jedan poseban svijet i lijepo je znati što se krije iza svakog mirisa koji je svrstan u tu priču. 

Bh. tržište je posljednjih deset godina eksplodiralo s niche brendovima zahvaljujući mnogim parfumerijama u većim gradovima naše države. Jedno takvo mjesto sigurno je Plaza parfumerija koja je prošle godine proslavila 30. godina postojanja brenda Plaza. Posljednjih 7 godina bave se niche kategorijom proizvoda i destinacija su na kojoj ćete pronaći najveći izbor parfema u BiH bilo da tražite niche ili dizajnerske parfeme.

Plaza parfumerija je prva ponudila kozmetičke proizvode za znalce i predstavila luksuzne brendove kao što su Dr. Barbara Sturm, Elemis, Shiseido, Omorovicza i Grown Alchemist. Danas je Plaza parfumerija mjesto na kojem možete pronaći pomno odabranu selekciju niche parfemskih kuća kao što su The House of Creed, Tiziana Terenzi, V. Canto, Acqua di Parma, Nishane, Etat Libre d'Orange i mnogi drugi. 

Brendovi i noviteti koji su sinoć predstavljani u prostorijama Plaza parfumerije u ARIA centru su The Harmonist, Mizensir i noviteti iz parfemskih kuća Xerjoff i The House of Creed


THE HARMONIST


Mirisi inspirisani drevnom feng shui filozofijom osvježavajuć su koncept, posebno privlačan suštinskim entuzijastima ljepote i wellnessa. Osnovana 2016. od strane Lole Tilyaeve, THE HARMONIST spaja visoku parfumeriju s prastarom mudrošću feng shuija. Osnovna ideja je iskoristiti ljekovita svojstva pet elemenata — zemlje, vode, vatre, zraka i metala — kroz mirise.

 Prema Loli, upotreba prirodnih, sirovih sastojaka neophodna je za iznošenje srži suštine svakog elementa. Kombiniraju se s drugim esencijama kako bi stvorili ravnotežu i osjećaj ispunjenosti.

The Harmonist parfeme potražite ekskluzivno u Plaza parfumeriji u ARIA centru i na Plazinom web shopu.

 
MIZENSIR


Mizensir je osnovan 1999. godine, ali njegova historija mirisne umjetnosti seže mnogo dalje. Albert Morillas, član poznate porodice Morillas koja je također poznata po svom doprinosu svijetu parfema, osnivač je i kreativni direktor Mizensira. Alberto već više od četiri desetljeća stvara najizvrsnije mirise u saradnji s velikim brendovima.

Neki od njih postali su ikone, poput Byzance od Rochas, CK One od Calvin Kleina, Acqua Di Giò od Giorgio Armanija, Flower od Kenza i Belle d’Opium od Yves Saint Laurenta. Njegovo bogato nasljeđe i strast prema mirisima vode ga u stvaranje parfema koji prenose duboke emocije i doživljaje.

 Mizensir je sinonim za ekskluzivnost i izvrsnost u svijetu mirisa. Kada se radi o stvaranju parfema, koristi samo najfinije sirovine i najsofisticiranije tehnike. Svaka kompozicija temelji se na pažljivom odabiru mirisnih nota koje se harmonično stapaju kako bi stvorile jedinstvenu i nezaboravnu aromu. Njihovi parfemi su kreirani s velikom pažnjom prema detaljima i odišu vrhunskom kvalitetom.

Mizensir parfeme potražite ekskluzivno u Plaza parfumeriji u ARIA centru i na Plazinom web shopu

 CREED CARMINA


Jedan od parfemskih noviteta u Plaza parfumeriji je Carmina Eau de Parfum iz kuće The House Of Creed. Raskošna mješavina majske ruže i kašmirovog drveta stvara eklektično srce okruženo slatkoćom crne trešnje i živahnog ružičastog papra. Sušeći se do baze dragocjene smirne, tamjana i ambroksana, utjelovljuje svaki dio ženske aure; snažan, živahan, mračan i razigran.

 Dostupan ekskluzivno u Plaza parfumeriji.

 XERJOFF „K“ KOLEKCIJA


Alkemija je utjecajna filozofska tradicija iz antike – čarobni smisao preobrazbe. Temeljen na ovoj filozofiji, Kemi je kolekcija jedinstvenih parfema stvorenih od čistih prirodnih sirovih elemenata kroz kriptične tehnike destilacije.

 Parfem kakav poznajemo ne bi se mogao oblikovati bez alkemijskih studija i praksi ili vještog pretvaranja običnih inputa u plemenite tvari. Kemi se nalazi na granici između opipljivog i nematerijalnog, zemaljskog i eteričnog, stvarnog i magičnog.

 Kemi kolekciju potražite u Plaza parfumeriji u ARIA centru i na Plazinom web shopu.

* * * 
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno