TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 20.5.2024.
Radionica "Next Level Business" održava se samo jednom godišnje i ovo je prilika koju ne želite propustiti.
Nadate li se da će se dogoditi čudo i da će sve nekako krenuti na bolje? Imate li osjećaj da stalno gasite požare, sva odgovornost je na vama, u ulogama ste od domara do direktora i nemate vremena za inovacije?
Zamislite kako bi bilo...
...da vaš biznis dođe u fazu da možete otići na mjesec dana, a da razvoj tima, inovacije i prihodi nastave rasti. Zaposlenici se fokusiraju na ono na što bi i vi sami. Zna se na kojem je stepenu razvoja vaš biznis i prati se razvoj kroz jasne pokazatelje. Priliv novca postaje stabilniji, jer cijene nisu više "samo da preživimo mjesec", nego ostaje prostora za investiranje u inovacije.
Ako svoj biznis prepoznajete u nekoj od ranije opisanih situacija, radionica Next Level Business je prava prilika za vas! Radionica će se održati 24. i 25. maja u hotelu Ibis Styles.
Šta je Next Level Business radionica?
Ukratko, ova radionica je prilika da stignete do svog narednog levela. Naučit ćete kako stvoriti biznis sa funkcionalnim sistemima i kako preuzeti kontrolu kroz predviđanje problema i rješenja.
Šta dobijate na radionici?
Jasno ćete vidjeti gdje se vaš biznis trenutno nalazi i u kojoj je fazi razvoja. Fokus radionice je na otkrivanju pravih uzroka problema, a već nakon prvog dana ćete imati strategiju rasta svog biznisa. Niske i neadekvatno postavljene cijene su veliki neprijatelj razvoja biznisa te je drugi dio radionice posvećen upravo postavljanju cijena na najbolji način i bezbolnom povećanju cijena. U okviru radionice naučit ćete postaviti cijene tako da klijenti budu zadovoljni, a vaša zarada veća.
Kako raditi na biznisu, a ne samo u biznisu? Treći dio radionice posvećen je praćenju razvoja biznisa, a u okviru njega naučit ćete kako održati fokus na razvoju biznisa uz svakodnevne probleme.
Ko su voditelji radionice?
Ajla i Amir Mulalić su poduzetnici i edukatori sa sedmogodišnjim iskustvom u razvoju ljudi i biznisa. Njihova misija je pomoći vlasnicima biznisa da rade manje, a zarađuju više. Edukacije koje pružaju kroz Invision poznate su po interaktivnim, praktičnim i razvojnim vježbama. Ajla i Amir su završili Business Mastery akademiju kod Tony Robbinsa i članovi su Europskog savjeta za mentorstvo i coaching – EMCC Hrvatska. Želite li čuti šta imaju za reći? Prijavite se na linku ispod.
Specijalni gost predavač
Specijalni gost predavač na radionici je Jasmin Bešić, osnivač omladinskog pokreta koji je prerastao u Institut za razvoj mladih KULT. Jasmin je pokrenuo više biznisa u raznim branšama i veliki je zaljubljenik u učenje i razvoj. Pored drugih angažmana, trenutno je i savjetnik za lični i poslovni razvoj poduzetnika.
Dolazite?!
* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!