New York Café u Budimpešti nazivaju najljepšim mjestom za ispijanje kave na svijetu. Evo i zašto. - BONJOUR.ba - bh.life...

New York Café u Budimpešti nazivaju najljepšim mjestom za ispijanje kave na svijetu. Evo i zašto.

PUTOVANJA
19.5.2020.

Uživanje u šalici omiljene kave u prekrasnoj elegantnoj palači nakon dnevne šetnje Budimpeštom zvuči kao primamljiva ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Café je u osnovi savršeno mjesto za Instagram fotke. Najljepša kavana na svijetu i ujedno i najomiljenija kavana u Budimpešti, također je uvrštena u prvih deset stvari koje treba posjetiti u Budimpešti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Streetstyle / Fashion / Travel (@kamiledam) on

Sa razlogom su je prozvali "najljepšom kavanom na svijetu". Čak i vanjski izgled daje uvod u eleganciju koja vas čeka unutrar cafea. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mimslady | Beauty blogger (@mimischibi) on

New York Café (New York Kávéház) izgrađena je u talijanskom renesansnom stilu, s elegantnim lusterima koji vise s visokih stropova ukrašenih freskama koje oduzimaju dah, a ujedno je jedna od najstarijih kavana u Budimpešti, stara stotinu dvadesetpet godina.
Vjerojatno ćete provesti veći dio vremena gledajući prema gore, diveći se mramornim stupovima, visokim stropom koji vas poziva da se jednostavno prepustite i uživate u glamuru starog svijeta s veličanstvenom arhitekturom i dekorom. 

Foto: @rhi.james

Foto: @daniela_losini

Foto: @aliecia.marie

Povijesna građevina u svojim se počecima koristila kao podružnica njujorškog osiguravajućeg društva za životno osiguranje u Mađarskoj koja je otvorena 1894.
Međutim, slična mnogim elegantnim povijesnim zgradama Budimpešte, ova je palača teško oštećena tijekom Drugog svjetskog rata. Zahvaljujući investitoru, zgrada je vraćena u nekadašnji sjaj u raskošnom talijanskom renesansnom stilu i uspješno je otvorena 2006. godine. 
Jednom kada zavirite u New York Café možda ćete se zapitati da li ste na pravom mjestu jer kavana više podsjeća na raskošnu palaču, nego na mjesto gdje možete uživati u slasticama i kavi.  

Foto: @kisic.ena

Foto: @pink_black0123

Foto: @victorialeal_

Prema legendi, kada je bila noć otvorenja, grupa pisaca, među kojima je i poznati autor Molnár Ferenc, toliko su bili očarani mjestom da su bacili ključ od glavnih vrata u Dunav kako bi New York Café mogla ostati otvorena cijelu noć.
Zanimljivo je da bar Nyugat, smješten neposredno iznad kavane, ispunjen fotografijama nekih poznatih pisaca koji su ovdje započeli svoju karijeru.
Gosti koji dolaze ovamo, dolaze iz istog razloga kao i mađarski pisci 1894. godine. New York Café je i dalje 'najljepša kavana na svijetu', a ove fotografije su vas vjerujemo uvjerile da je ovo lokacija koju trebate dodati na vašu 'must see' listu prilikom naredne posjete Budimpešti.

Foto: @nieabtrinn

Foto: @ofleatherandlace

PUTOVANJA , 19.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@budapestunwrapped

Podijeli:

Posljednje objavljeno