TEKST: Emina Smaka
DATUM OBJAVE: 11.5.2025.
Ako ste u potrazi za filmom koji je lagan, emotivan i idealan za opuštenu nedjelju, Netflixova romantična komedija 'The Life List' mogla bi biti savršen izbor.
Prema Netflix podacima, s više od 3 miliona pregleda u samo nekoliko dana, ovaj film je brzo osvojio publiku širom svijeta i to s razlogom.
U središtu priče je mlada žena koja, nakon što od majke dobije neobičan zadatak, kreće na putovanje koje će joj promijeniti život. Njen zadatak? Završiti listu želja koju je napisala još kao tinejdžerka. Ono što počinje kao simpatična avantura, ubrzo se pretvara u emotivno istraživanje porodičnih odnosa, neizgovorenih tajni i lične transformacije.
Na tom putu, glavna junakinja Alex (Sofia Carson) ne samo da otkriva istine koje su godinama bile skrivene, već pronalazi i ono što nije ni znala da traži, pogađate, iskrenu romansu i ponovni susret sa samom sobom.
'The Life List' nudi sve što jedna dobra romantična komedija treba imati: smijeh, suze, šarmantne lokacije i neodoljivu hemiju između likova. To je film koji vas podsjeća da ponekad ono što tražimo u životu nije daleko, samo moramo da se podsjetimo šta smo to zapravo željeli kad smo još vjerovali da je sve moguće.
The Life List je idealan izbor za nedjeljno gledanje uz dekicu, grickalice i malo tišine.
Fotografije: IMDb
Naslovna fotografija: @sofiacarson
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!