3 Netflix kulinarske serije koje vrijedi pogledati već danas - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 Netflix kulinarske serije koje vrijedi pogledati već danas

Tekst:

FILMOVI & SERIJE
31.5.2021.

Kulinarski serijali uvijek su odlična inspiracija za započeti eksperimentiranje u kuhinji, ali i otkriti svoje skrivene sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gastronomija je oduvijek bila neiscrpan segment kreativnosti, koji uz začin ljubavi i mašte i u vašem slučaju može postati odlična sposobnost koju ćete uz pomoć Netflix serijala dodatno usavršiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulinarstvo je zapravo jedna cijela umjetnost koju treba usavršavati i nadopunjavati, a ovakvi serijali su idealan način da to i postignete. Stoga, u nastavku izdvajamo 3 serijala koja su popularna na Netflix-u, a koja biste trebali uvrstiti na svoju listu gledanja. 

SALT, FAT, ACID, HEAT

Ova serija temeljena je na istoimenoj knjizi Samin Nosrat, s ciljem da se prikaže proces dobrog kuhanja sa četiri esencijalna elementa. Ovim serijalom se gledateljima želi približiti kulinarstvo kao umjetnost, te istražiti osnovna načela od kojih sve potiče, a kako bismo shvatili što hranu zapravo čini ukusnom. Kroz epizode ovog serijala putujemo po kućnim kuhinjama Italije, Japana, Yukatana, ali i zavirujemo u kalifornijski restorani Chez Panisse u kojem je Samin Nosrat i započela karijeru.

">

CHEF'S TABLE

Riječ je o serijalu koji je već neko vrijeme pravi hit i s vremenom ne gubi na popularnosti i gledanosti. Ove kulinarske epizode daju mogućnost pogleda u najpoznatije svjetske restorane i rad kuhara nagrađenih Michelin zvjezdicama. Ovdje se svako jelo tretira kao umjetničko djelo, a serijal je idealan kad vam treba dodatne gastro inspiracije.

">

JIRO DREAMS OF SUSHI 

Dokumentarni film o najvećem japanskom omakase majstoru koji je uticao na gastronomiju i način na koji je prezentirana u medijima. Redatelj David Gelb u ovom filmu pokušava otkriti najdublje motive zbog kojih ljudi poput Jira, i mnogih velikih kuhara, cijeli život posvećuju hrani i kuhanju. Ovo je film o kulturi, filozofiji i životu. 

">

***

Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: Ana Bošnjak 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno