Bh. food bloggerica Danira Šabić organizira zabavne online kulinarske radionice na koje se i vi možete prijaviti

GOURMET
15.1.2021.

Ako ste jedni od onih koji uživaju u ukusnim #mljac jelima i voljeli biste znati koji tajni sastojci se kriju u njima, onda je ovo pravo vrijeme da postanete majstor kada su u pitanju kulinarski specijaliteti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom mjesecu 2021. godine će vas u Danni's Little Kitchen dočekati noviteti sa mnoštvo boja, okusa i mirisa uz zanimljive online radionice za odrasle.

Radionice se održavaju putem Google Meets aplikacije, a kroz ukusne recepte vodit će vas Danira koja je osmislila zanimljiv jelovnik za svaku radionicu. Na jednom mjestu predstavit će vam aktualne, inovativne ideje i savjete u kulinarstvu te u isto vrijeme otkriti sve čari koje kuhanje sa sobom nosi.

 

S obzirom da u ovim danima najviše vremena provodimo u toplini doma, Danira je odlučila priskočiti u pomoć svima koji imaju veliku želju i volju u kreiranju ukusnih recepata, a zbog nedostatka znanja, vještine ili vremena taj zadatak pomalo izbjegavaju: „Ideja za online radionice je uvijek bila prisutna, ali nikada je nisam realizovala jer sam smatrala da nema dovoljno zainteresovanih. Kada su nam uveli mjere zbog pandemije i nakon tri mjeseca pauziranja sa radionicama uživo shvatila sam da mi je ovo idealna prilika da ih pokrenem.“

Foto: @dannislittlekitchen

Naravno, odmah smo poželjeli Daniru pitati može li nam malo približiti cijeli koncept online radionice kuhanja gdje nam je otkrila da su: Radionice raspoređene po grupama, sa različitim temama. Prvo sam krenula sa radionicama za djecu i roditelje, većinom su se prijavljivala djeca koja su već dolazila na radionice uživo i kojima je falilo kuhanje. Zatim smo imali i porodicu iz Zagreba koja se prijavila jer su vjerovali da je to odličan način da djecu zainteresuju za zdraviju hranu i bili su u pravu. Potom sam, na nagovor svojih pratioca, pokrenula i radionice samo za odrasle koje su bile veliki hit. Jedna grupa je pravila samo slana jela, a druga sirove kolače. U januaru smo fokusirani na detox te od ponedjeljka počinjemo sa novim krugom časova za odrasle na kojima ćemo pripremati lagana jela, za oporavak tijela nakon praznika. Svaka grupa se sastaje jednom sedmično, u večernjim terminima. Kuhamo svi zajedno, te dijelimo iskustva i savjete o biljnoj prehrani. Svi koji se prijave dobiju spisak namirnica potrebnih za radionice koje se održavaju taj mjesec te pristupni link kojim se prijavljuju na video čas.“

U razgovoru sa Danirom saznali smo da se tečaju mogu pridružiti svi koji vole kuhanje, koji tek žele da nauče da kuhaju, ali i oni sa iskustvom koji pak žele da nauče nove recepte, trikove u kuhinji i kvalitetno provode svoje vrijeme uz zanimljivo druženje.

Foto: freepik.com

Budući da smo svi pomalo promijenili svoje navike u prošloj godini zanimalo nas je i kako Danira vidi razvoj online trenda kuhanja u narednim godinama i koje je on promjene donio u svijetu: „Dešavanja u 2020-toj godini su nas natjerala da budemo kreativniji u svojim poslovima i pokazala nam da će se svijet sve više prebacivati online. U neku ruku mi je i drago jer sa online radionicama imamo mogućnost da radimo sa ljudima iz drugih dijelova svijeta i nismo ograničeni samo na okolinu. Presretna sam što mogu da radim sa roditeljima iz regije, i zemalja EU i pomognem im da unaprijede prehrambene navike svoje djece, ali i njih samih. Vjerujem da će ovaj trend nastaviti da se širi, a ja planiram da se prilagodim novom načinu rada. S druge strane, želim da i dalje nastavim da radim sa djecom uživo jer je meni taj način, iako zahtjevniji, mnogo draži.„

Također, Danira je za BONJOUR.ba otkrila da će prva radionica biti sa ciljem januarskog detoxa gdje će učesnici startati sa pripremom veganske cezar salate, dresingom od indijskih oraha i dodatkom pečenog slanutka.

Foto: freepik.com

Stoga ne čekajte, prijavite se za svoju novu omiljenu radionicu putem Facebook i Instagram profila ili na broj +387 62 840-344 i time osigurajte mjesto za nova kulinarska iskustva i druženja.

***

Naslovna fotografija: @dannislittlekitchen
Tekst: Ilda Lihić-Isović

GOURMET , 15.1.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@dannislittlekitchen

Podijeli:

Posljednje objavljeno