Danni's Little Kitchen: Zabavna i edukativna škola kuhanja za klince u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Danni's Little Kitchen: Zabavna i edukativna škola kuhanja za klince u Sarajevu

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
27.9.2017.

 Kada male spretne ruke postanu dio pripremanja obroka za cijelu obitelj, nastaje zabavna i edukativna avantura koja nosi uspomene na zajedničke trenutke te budi dozu odvažnosti kroz koju djeca upoznaju i kušaju različite okuse te ih dodaju na svoj meni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz kuhanje djeca razvijaju motoriku, samostalnost, samopouzdanje, uče matematiku, fiziku, razvijaju socijalne vještine. Prednosti učenja djece kuhanju prepoznala je i Danira koja je kroz Danni's Little Kitchen željela djeci u Sarajevu ponudi nešto novo, zabavno, a pritom i edukativno. Ideju o pokretanju radionica za djecu, dobila je tijekom studija u Londonu, kada je kroz druženja s djecom shvatila da obožavaju časove kuhanja. 

danikitchen 2

Naime, Danira je postala profesionalna dadilja i diplomirana učiteljica Montessori pedagogije, te je sebi obećala da će jednog dana sličan koncept pokrenuti i u Sarajevu. Šest godina kasnije, to je i napravila, a Danni's Little Kitchen nudi sate kuhanja za dječicu od dvije i pol godine i više, tokom kojih se djeca upoznaju s namirnicama, njihovim porijeklom te načinom upotrebe, kampove kuhanja za dječicu od četiri godine i više, koji se održavaju tokom zimskog i ljetnog raspusta, te rođendanske proslave tokom kojih djeca kuhaju jedno slano i jedno slatko jelo i igraju zabavne igre na temu kuhanja.  Koriste se isključivo zdrave namirnice jer je jedan od ciljeva probuditi svijest kod mališana o važnostima zdrave prehrane.

danikitchen 4

Sve aktivnosti su namijenjene za grupu do maksimalno šestero djece, različitih dobi, po uzoru na vertikalnu grupaciju u Montessori školama. Mlađa djeca rado uče od starije, dok starija djeca utvrđuju znanje, usavršavaju vještine i povećavaju svoju kompetenciju pomažući mlađima. Rad ove male kuhinje možete pratiti i na društvenim mrežama, a važno je napomenuti i da se  škola kuhanja održava i na engleskom jeziku.

 

danikitchen 1

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno