Narodno pozorište Sarajevo od sutra započinje s live streamom predstava. Donosimo sve detalje.

EVENT
20.3.2020.

Narodno pozorište Sarajevo, koje je također zbog novonastale situacije moralo prekinuti prikazivanje predstava pred svojom publikom, uskoro započinje sa live stream emitiranjem predstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva predstava na njihovom repertoaru putem live streama je opera “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića, a bit će prikazana 21.3. 2020. u 19:30 sati.  Podsjećamo, Narodno pozorište Sarajevo je 18.3. ove godine jubilarno obilježilo 20 godina od premijerne izvedbe opere “Hasanaginica”.

Već 23.3. u 19:30 sati, slijedi arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Balet Petra Iljiča Čajkovskog  – “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. 3. Predstavu će emitirati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. 3. slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.
Nadodali su i da će repertoar predstava za live stream objavljivati sedmično.

Balet 'Uspavana ljepotica'


Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstava će biti podijeljen na službenim Facebook i Instagram profilima NPS, kao i web stranici nps.ba. Bravo za Narodno pozorište Sarajevo koje usprkos restrikciji kretanja, za sve ljubitelje pozorišta i dalje nudi opciju da uživaju u njihovom programu. #OstaniKući

EVENT , 20.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

nps.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno