Domaći ljubavni film o kojem se ne prestaje pričati dolazi uskoro u kina, evo i kada - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Domaći ljubavni film o kojem se ne prestaje pričati dolazi uskoro u kina, evo i kada

Tekst:

Bonjour.ba/PR

FILMOVI & SERIJE
1.3.2023.

Određeni filmovi na poseban način ukradu našu pažnju bez obzira jeste li veliki filmoljubac ili pak kina rezervirate za nešto drugačiji način druženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedan od takvih filmova o kojem posljednje vrijeme ne možemo prestati pričati, a koji ćemo s velikim oduševljenjem ispratiti je upravo novi domaći film pod nazivom „Najsretniji čovjek na svijetu". Riječ je o ljubavnom filmu koji dolazi iz radionice talentirane Teone Strugar Mitevske, a čiji scenarij potpisuju bh. scenaristica Elma Tataragić i sama redateljica Teona.

„Najsretniji čovjek na svijetu“ predstavlja nastavak njihove dugogodišnje i veoma uspješne suradnje. Naime, prethodno su ovacije publike zaradile filmovima „Kada dan nije imao ime“ koji je prikazan u programu Panorama festivala u Berlinu 2017. godine te „Bog postoji, zove se Petrunija“ koji je bio dio takmičarskog programa, Berinale 2019. godine.

Najnoviji film iz njihove uspješne radionice premijerno je predstavljen na Venecijanskom filmskom festivalu, a zatim na festivalu u Torontu u selekciji Suvremena svjetska kinematografija. Oba puta film je ispraćen glasnim ovacijama, a zaradio je mnoštvo pozitivnih kritika kao i brojna priznanja.

Naime, film se može pohvaliti nagradama Grand Prixa žirija i Nagrade mladog žirija na 14. Les Arcs Film Festivalu u Francuskoj, FIPRESCI nagrade za najbolji film na 35. Panorami europskog filma u Ateni, nagrade za najbolji koprodukcijski film, za najbolju šminku i najbolju kostimografiju na Festivalu slovenskog filma u Portorožu.

Radnja filma u fokus stavlja 40-godišnju Asju koja odlaskom na speed dating upoznaje 43-godišnjeg bankara Zorana. Ovo je samo mala uvertira u jednu drugačiju ljubavnu priču koju će nam na filmskom platnu dočarati poznata regionalna lica iz svijeta filma.

Glumačku ekipu predvode Jelena Kordić Kuret (Asja) i Adnan Omerović (Zoran), a na popisu se još nalaze i Izudin Bajrović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Mona Muratović, Siniša Vidović, Kemal Rizvanović.

Domaća publika u minutama ove ljubavne drame moći će uživati u kinima diljem Bosne i Hercegovine od 09.03., stoga na vrijeme rezervirajte svoja mjesta. 

* * *
Foto: Najsretniji čovjek na svijetu Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci