TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 21.4.2018.
Osim što organiziranje nakita zvuči kao poslijepodne iz snova, činjenica da ćete napokon cijelu svoju kolekciju imati preglednu i raspoređenu na jednom mjestu čini nošenje, ali i kombiniranje nakita za vas još zabavnijim i jednostavnijim.
Vidjeti svoje naušnice kako vise na sitnim vješalicama, ogrlice lijepo posložene u okruglu kutiju ili pak sve narukvice u svojim sićušnim ladicama instant nas čini sretnijima. Budući da vjerujemo da biste i sami voljeli na svom ormariću imati kutijicu za nakit, bacili smo se u malenu online potrage za pravom kutijom, te rezultate našeg istraživanja donosimo u nastavku.
P.S. U galeriji se krije i nekoliko kutija koje su trenutno dostupne po sniženoj cijeni na koje biste svakako trebali obratiti pozornost.
{gallery}2018/2018_02/kutija{/gallery}
Foto: amazon.com, ikea.com, jysk.com, zarahome.com
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!