Najavljujemo: Otvaranje MODIKO showrooma u Sarajevu

EVENT
9.6.2011.
Novi poduhvati bh. modnih djelatnikaUdruženje modnih djelatnika i kostimografa MODIKO djeluje od 2010. godine. Ova društvena organizacija okuplja kreativne profesionalce koji se bave kostimografijom, modnim dizajnom, stylingom, fotografijom, novinarstvom i drugim profesijama koje su direktno vezane za modu.Nakon uspješne promocije MODIKO websitea i bloga u drugom mjesecu ove godine i modne revije održane u Domu Mladih u četvrtom mjesecu udruženje nastavlja svoje ciljeve prezentacije afirmiranih dizajnera i reanimacije modne scene.MODIKO SHOWROOM je izložbeni prostor  u centru grada otvoren za sve zainteresirane koji žele pogledati modele ili ostvariti osobni kontakt sa dizajnerima.

Ovdje možete pronaći devet prestižnih brandova i dizajnera: Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Ata Omerbašić, Tekstil-Emina i Nermina Hodžić, Kao Pao Shu-Irma Saje i Vanja Ciraj, Milan Senić, Ljiljana Majkić, Sanja Džeba i Lena Stefanović-Gafić.

Pored ovih devet dizajnera čije će kreacije biti stalna postavka,  MODIKO SHOWROOM je također otvoren za razne suradnje kako u modnom polju tako i sa drugim kreativnim ljudima iz raznih oblasti umjetnosti. Putem izložbi, edukativnih programa i razmjene sa regijom cilj nam je infiltrirati modu u kulturnu scenu grada i pomjeriti granice kreativnosti i prezentacije umjetnika, poručuju iz Modika.

modiko_showroom1

modamo.info/modiko

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: