Naida i Ismet Lisica dizajnirali su prvu kolekciju ručno rađenog nakita koja će vas osvojiti na prvu!

MODNI DODACI
16.11.2020.

„Ideja i inspiracija za Touched by LisicaLisica kolekciju nakita postoji još od srednje škole i fakulteta, uvijek je bila prisutna, ali nikad finalizirana. U proteklih nekoliko mjeseci smo vrijeme provodili u radionici, a manje družeći se s prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat toga su unikatni, ručno rađeni proizvodi, koji vas obuhvataju kao zagrljaj. Svakodnevno razvijamo i stvaramo nove proizvode koji postaju dio ove kolekcije. Materijal od kojeg se pravi ovaj nakit je mesing, a finalni dodir je pozlata, stara zanatska tehnika ručnog kalajisanja i iskucavanja, u saradnji sa našim prijateljima zanatlijama na Baščaršiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narukvice i prstenovi su sastavni dio ove kolekcije.“ – otkrili su nam Ismet i Naida, brat i sestra koji i stoje iza obiteljskog brenda LisicaLisica.

Ovu kolekciju nakita možete razgledati u LisicaLisica Showroomu, od ponedjeljka do subote, od 10 do 18 sati, na adresi Gazi Husrev-begova 46E, u kompleksu Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu. U njihovom showroomu svi zaljubljenici u ručno izrađene predmete, pronaći će i unikatne artikle za dom poput lampi ili dodataka za trpezarijski stol.
Kroz fotografije u nastavku upoznajte se sa šarmom ovog unikatnog, minimalističkog i istovremeno tako upečatljivog nakita! 


***

Kolekcija: Touched by LisicaLisica
Fotografije: Lejla Emrić
Modeli: Ada Hasečić, Naida Lisica

MODNI DODACI , 16.11.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Lejla Emrić

Podijeli:

Posljednje objavljeno