Naida Đekić, profesionalna makeup umjetnica s nama je podijelila 3 omiljena make up looka koja možete nositi i vi - Bonj...

Naida Đekić, profesionalna makeup umjetnica s nama je podijelila 3 omiljena make up looka koja možete nositi i vi

Tekst:

Emina Smaka

MAKEUP
18.1.2022.

Make up i beauty teme općenito su nešto što nas jako zanima, i o čemu želimo znati više, a sigurni smo da i vi dijelite tu ljubav i interesovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često čitamo i pišemo o novim trendovima u svijetu makeupa, koji ruž nosimo u kojoj sezoni, kakav oblik tuša je idealan za naš oblik očiju i slično, te smo željeli razgovarati sa stručnjakinjom na ovu temu i saznati nešto više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naida Đekić je make up umjetnica čije radove smo, kroz godine iza nas, imali priliku gledati na mnogim bh. editorijalima, revijama ali i lookovima koje je ona kreirala i nesebično dijelila sa nama na društvenim mrežama. Dama je koja ima 'ono nešto' posebno i drugačije, a o tome svjedoči i njen novi kreativni prostor, studio Naida Đekić.

S nama je podijelila iskustvo otvaranja studija, te objasnila 3 make up looka, koji nam svima zatrebaju u određenim situacijama.  

Foto: Privatna arhiva 

Studio

U danima izolacije sam imala dovoljno vremena da razmislim i sumiram sve projekte, poslove i saradnje, da razmislim šta mi je bilo fenomenalno, a šta ne toliko krasno. U suštini nisam imala lošeg iskustva, samo rezonovanje čime se ne bih više bavila. Imala sam dovoljno vremena za sve svoje hobije koji su u ćošku mene skupljali prašinu i čekali neko moje slobodno vrijeme. Znam da je ovaj period virusa donio mnogo zla, srećom za mene, bilo je i pozitivnih stvari, a jedna od njih je upravo studio.

Foto: Privatna arhiva 

Studio je rezultat svih mojih hobija sa kojih sam obrisala prašinu i koji su konačno zablistali u sjaju na moj način. Napravljen je isključivo za ugođaj mojih modela i mene dok budemo snimali makeup tutorijale. Upravo ovaj vid edukacije poželjela sam pružim svim budućim gledateljima tog sadržaja, a uskoro više o svemu tome.

Foto: Privatna arhiva 

Neklasični look

Voljela bih da se ljudi ohrabre i odvažno se prošetaju u svojim najboljim izdanjima ili pak onim neobičnim za koje su se plašili da prošetaju pod svjetlima grada, omiljenog restorana... ma i kućnog party-a ako treba.

Linija tuša na očnim vjeđama? Još u boji? Što da ne... Par cirkona ili sitnih bisera? Sigurna sam da će izmamiti poglede, a pojačati sjaj u oku. Na kraju, neka ide život i sa njim drugačiji makeup od svih.

Model: Elena Kojeserina
Foto: BTS/ Privatna arhiva
Makeup, hair: Naida Đekić 

Model: Džana H.
Foto: Ana Lukenda 
Makeup, hair: Naida Đekić 

 

Poluklasični look

Ukoliko niste osoba koja bi sa tolikom hrabrošću nosila ekstravagantan makeup, a opet biste se željeli istaknuti, moj savjet je da uvedete boje u svoj svijet. Prije svega da razbijemo mit o tome da određenim bojama očiju stoje određene boje – to je dakako samo mit. Sve stoji svima koji su spremni da nose sve.

Tačno je da neke boje sjenila ističu određenu boju oka zbog kontrasta, ali da ima univerzalno pravilo šta se smije, a šta ne, nema. Ako biste se našli pred jarkim tonovima tuševa, sjenila, ruževa, krenite prema njima i prigrlite u potpunosti ovaj zanimljiv trend.

Model: Elena Kojeserina
Foto: BTS/ Privatna arhiva
Hair: Eldin Nuhić 
Makeup: Naida Đekić 

Model: Naomi Druškić
Foto: BTS/ Privatna arhiva
Hair: Eldin Nuhić
Makeup: Naida Đekić

Model: Emilija Grbavac 
Foto: Ana Lukenda 
Makeup, hair: Naida Đekić 

 

Klasični look

Niko neće tvrditi da klasika nije majka svakog ne klasičnog makeupa. Nemojte se nikad osjećati kao da niste zanimljivi jer želite zauvijek nositi klasiku. Linija tuša je opstala stoljećima, crveni ruž sa linijom tuša na kapcima je ostao desetljećima u trendu i zašto bi neko pokušao pokolebati to trenutnim trendovima?

Naglašene oči toplim tonovima sjenila vječni su trend '90ih, a i dana današnjeg. Ne dajte se pokolebati u nošenju klasike, kao što se ni klasika nije dala pokolebati vijekovima.

Model: Elena Kojeserina
Foto: BTS/ Privatna arhiva

Makeup, hair: Naida Đekić 

Foto: BTS/ Privatna arhiva
Makeup, hair: Nida Đekić 

Model: Naomi Druškić 
Foto: Ana Lukenda

Makeup, hair: Naida Đekić 

* * * 
Naslovna fotografija: Maja Topčagić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno