TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 29.6.2016.
Nakon rekordnog prošlogodišnjeg izdanja festivala koji je okupio preko 110.000 tisuća posjetioca na preko 7 bina i nastupima preko 150 izvođača, ovogodišnji, treći po redu Sea Dance Festival održat će se od 14. do 16.7. na plaži Jaz. Jedna od najznačajnijih muzičkih ikona današnjice Skrillex, nastupit će na spektakularnom otvaranju ovogodišnjeg izdanja festivala!
Nezaboravno festivalsko ljeto obilježit će i nastup jedne od najtraženijih svjetskih koncertnih atrakcija, britanske grupe Hurts 16. jula, koji će u okviru velike svjetske turneje "Surrender" posjetiti i predivnu plažu Jaz, kao i specijalni "sunset set" belgijske muzičke zvijezde Lost Frequencies, tvorca dva najveća ljetnja hita "Are you with me" i "Reality". Na Jaz stiže i producent i DJ Zomboy, jedno od najtraženijih svjetskih muzičkih imena i čuveni Andy C, kako ga najčešće nazivaju, otac drum and bass pokreta. Da na Jazu bude još toplije pobrinut će se i apsolutna dnb superzvijezda Sub Focus i njegov MC ID, te famozni bristolski duo My Nu Lang koje prati Dread MC. Kao i mnoga druga zvučna imena svjetske, regionalne i domaće muzičke scene.

U jedinstvenom letenjem ambijentu plaže Jaz, tokom prve dvije godine održavanja festivala Sea Dance je ugostio: The Prodigy, Jamiroquai, Underworld, Roisin Murphy, Rudimental, Example Live, Klingande, Sigma, Wilkinson, Flight Facilities, Bondax, Odesza, ali i mnogobrojne domaće i regionalne zvezde. Kroz festivalske kapije protutnjalo je oko 200 hiljada posjetilaca iz preko 40 zemalja širom sveta. Ispisane festivalske stranice, osim brojnih rekorda, krase i sjajni utisci izvođača, medija i publike, koji su redom svjedočili, ne samo da su prisustvovali najboljem koncertu ili festivalu, već najboljim trenucima u životu!
Za veoma kratko vrijeme i nakon samo prvog izdanja, festival je ostvario istorijski uspeh na internacionalnom nivou. Sa evropskog festivalskog takmičenja, “European Festival Awards”, zahvaljujući glasovima preko 1,2 miliona fanova širom sveta, Sea Dance je u Budvu donio prestižnu nagradu za Najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posjetilaca dnevno. Festival se okitio i titulom najboljeg događaja u Crnoj Gori 2014. osvojivši prestižnu nacionalnu nagradu Wild Beauty Award, a vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, nakon posjete Sea Dance festivalu proglasio je plažu Jaz za najbolju evropsku plažu u 2015. godini, navodeći da ona predstavlja idealno mjesto za provod za sve one koji žele da osjete čari najbolje ljetne avanture.
MODAMO.INFO & SEA DANCE FESTIVAL TE NAGRAĐUJU ULAZNICAMA!
Samo tri jednostavna koraka vas dijele od odlaska na ovogodišnji SEA DANCE FESTIVAL! Sve što trebate jeste:
- postati pratitelj službene Facebook stranice MODAMO.info,
- postati pratitelj MODAMO.info na Instagramu,
- na našoj službenoj stranici ispod podijeljene objave ovog članka tagirajte osobu s kojom želite ići na Festival.
Igramo se do utorka 5.7. kada će alat RANDOM.org odabrati dva sretna dobitnika koji će dobiti dvije ulaznice za SEA DANCE FESTIVAL! Sretno!
TEKST: Bonjour.ba
U kuhinji često nastaju i najljepše i najnepredvidivije priče. Svi znamo onaj trenutak kada deseti put pokušavamo izravnati šlag, a on i dalje živi svoj život. Jer, koliko god se trudili, ponekad nam kuhinja pošalje jasnu poruku: izgled neće uvijek slušati, ali okus, on je već na našoj strani.

Upravo tu filozofiju Dolcela decenijama gradi u svojim proizvodima i olakšava slatke rituale brzim, provjerenim miksovima i okusima na koje se možemo osloniti.
Zato je Bonjour.ba, zajedno s Dolcelom, okupio malu grupu učesnica na radionici dekoracije torti kako bismo pokazali da slastice nisu samo rezultat, nego i proces u kojem kreativnost pronalazi svoj put.




Nakon kratkog upoznavanja i prvih osmijeha, učesnice su pozdravili Ana Ćavar, vlasnica portala Bonjour.ba, i Haris Arnautović, direktor marketinga Podravke BiH.


Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Prije same radionice, učesnice su ispunile kratki upitnik, mali ritual koji ih je povezao s najdražim uspomenama iz djetinjstva, ukusima koje su voljele i slasticama koje ih prate godinama. Bio je to nježan uvod u sve što će tek nastati…





Radionicu je vodila Ivana Divljan, čiji je pristup učinio da sve izgleda jednostavno, čak i onima koje šlag inače drži “taocima”. Umjesto uputa koje se moraju slijediti do slova, dala je slobodu da se isprobava, istražuje, miješa i mijenja baš onako kako kuhinja zna biti kada zaboravimo na stroga pravila.



Vrlo brzo nastao je poznati slatki flow. Kecelje su se zavezale, krema je išla svojim putem, ukrasi svojim, a torte su postajale male verzije onih koji ih prave.

Uz pet prijavljenih čitateljica, radionici su se pridružile i Dolcela ambasadorice Naida Kadić Klico, Maja Topčagić i Ena Avdić čija prisutnost uvijek unese onu laganu, inspirativnu energiju zbog koje se prostor osjeti toplijim.






Atmosfera se spontano pretvorila u prijateljsko druženje: savjeti su prelijetali preko stola, a poneki “ups” trenutak pretvarao se u najšarmantniji dio dekoracije.




U tim malim scenama najjasnije se osjetila poruka kampanje “Jedino za izgled ne možemo garantirati” jer sve ono što se ne vidi na fotografijama, od raspoloženja do topline u prostoru, bilo je već savršeno.




Najljepši trenutak radionice nastao je onog časa kada su svi već zaboravili da prave tortu, a počeli da stvaraju nešto što nosi njihov potpuni, mali potpis. Boje su se miješale, ideje mijenjale iz minute u minutu, Ivana se smješkala dok je obilazila radne stolove, a svaki komentar bio je više ohrabrenje nego instrukcija.



Nije bilo tačnog načina, nije bilo pogrešnog poteza. Bilo je samo: “Hajde da vidimo šta će ispasti.” Upravo u tome je ležala čar ove radionice. A sve su bile preukusne jer okusu se vjeruje. Izgledu… pa, tu Dolcela ionako nikad ne garantira.







A onda… trenutak iznenađenja. U svakoj Dolcela kutiji gdje su se pakovale slastice nalazila se fotografija iz djetinjstva koju su nam učesnice prethodno poslale, kao i kartica s pitanjem: „Koja je tvoja želja za 2026. godinu?“



Uz malu svijeću i tihi dogovor da je zajednički puhnemo, prostor je na trenutak postao podsjetnik na to da slastice prate naše priče puno duže nego što mislimo.



Ovaj događaj nas je još jednom podsjetio na suštinu Dolcela kampanje: ne garantiramo izgled, ali garantiramo trenutke koji se pamte. I baš zato svaka torta koja je tog jutra nastala ima svoju priču, ne savršenu, nego stvarnu.



Nakon što su tortice dobile svoje finalne dekoracije, najviše pitanja vrtjelo se oko jedne stvari: koja je to baza koja sve drži zajedno?

Zato dijelimo jednostavnu verziju recepta inspirisanog radionicom, onog koji daje strukturu, ali ostavlja puno prostora za improvizaciju.
SASTOJCI:
Za kore:
- Jaja
- Šećer
- Brašno
Za kremu:
- Dolcela puding vanilija, skuhan u mlijeku
- Šećer
- Dolcela Gussnel za dodatnu stabilnost i podatnost
Za dekoraciju:
- Dolcela šlag krema vanilija (ili neki drugi okus po želji)
- Ukrasi po želji
PRIPREMA:
Ispecite jednostavnu koru i izrežite je u krugove. Skuhajte Dolcela puding vanilija ili koji volite, dodajte šećer i Dolcela Gussnel kako biste dobili glatku, stabilnu kremu. Složite mini tortice: kora - krema - kora. Završite šlagom.

Recept je jednostavan, brz i zahvalan za sve koji vole kreativni proces više od savršene linije šlaga.
Bonus savjeti: Ako volite varijacije, puding od vanilije lako možete zamijeniti Dolcela pudingom čokolada, a dekoraciju napraviti sa Dolcela šlag pjenom (Dolcela šlag priprema sa vodom) ili Dolcela šlag kremom koju volite: Dolcela šlag krema čokolada, karamela, jagoda ili nugat i pustite da upravo okus odluči kakav će biti izgled.


Za brzu, bogatu podlogu tu su i Dolcela Chocolate Muffins ili Dolcela Lava Muffins, mješavine koje su idealne kad želite efektnu tortu bez dugog pripremanja. Sve su to male prečice koje daju više prostora kreativnosti.

Inspiraciju ste, vjerujemo, već pronašli. Šlag, puding, ukrase i miksove birate sami. A rezultat? Ma šta god ispalo, bit će vaša Dolcela kreativna priča, ukusna i zanimljiva.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!