Nestvarno lijepe fotografije ovog para snimane su u blizini Sarajeva i potpisuje ih bh. fotografkinja - Bonjour.ba - bh....

Nestvarno lijepe fotografije ovog para snimane su u blizini Sarajeva i potpisuje ih bh. fotografkinja

Tekst:

Bonjour.ba

VJENČANJA
26.4.2021.

Domaći kreativci kroz svaki novi projekt pomiču granice, a našu pažnju privukla je foto priča koju je realizirala bh. fotografkinja Muna Nazak zajedno s Jovanom Sladoje. Jovana potpisuje sve dekoracije, krenuvši od backdropa koji se odlično uklapa s prirodom koje ga okružuje do poljskog cvijeća koje krasi vaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupile su sjajan tim uz koji su na predivnoj lokaciji nadomak Sarajeva, Džipsi Džipsi kreirali foto kadrove koji će biti bajkovita inspiracija svim parovima koji žele kreirati nezaboravne foto trenutke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više detalja o kompletnom projektu otkrila nam je Muna.
„Mi kreativci, u digitalnom svijetu u kojem živimo i djelujemo, kao advertising opciju najčešće biramo Instagram. Njegova moć nikada ne prestaje biti fascinantna, ali ono što upravo kreativce najviše oduševljava je njegova sposobnost povezivanja korisnika sličnih interesovanja.


I tako, naizgled sasvim slučajno, zalutaš do nekih sasvim drugačijih mjesta i sasvim drugačijih ljudi.
Tako me jedno lutanje dovelo do Jovane @dekorishem. Zadivljena njenim radom, odlučila sam joj predložiti saradnju. Kliknule smo na prvu i znale smo da će naš mali projekat biti pun pogodak! Razmijenile smo ideje i strpljivo čekale savršen dan kako bi ih realizovale. Jovana je u međuvremenu finalizirala “glavnu zvijezdu” našeg seta - pozadinu/backdrop od macramea, koju je danima ručno izrađivala.

Odmah smo znale i koga želimo za modele - trebao nam je par koji će svojom energijom, ljepotom i posebnošću upotpuniti ovu priču. Naš izbor bili su sjajni Ivona&Nermin koje na društvenim mrežama mnogi poznaju pod imenom @our_piratlife.

Naredni korak bila je haljina. Ekipi iz Studija vjenčanica Divine dopala se naša ideja i na prvi upit su pristali biti dio našeg projekta.
Preostala je još lokacija. Znale smo što želimo - savršen, čist zalazak sunca, tako da je naš prvi i posljednji izbor bio Džipsi Džipsi koji nam je nesebično otvorio svoja vrata. Ostalo je bila magija.

Željele smo jednostavno predstaviti drugačiji tip vjenčanja, koji, sa sigurnošću rečeno, fali u Bosni i Hercegovini i navesti ljude da se pridruže našoj magiji i da neke od svojih najljepših životnih trenutaka upotpune upravo njome.
Da se usude izaći iz stereotipnih vjenčanja, da budu drugačiji i da izađu iz zone copy-paste vjenčanja.Znam da pretežno mladenci padnu pod pritiskom tradicije, i nekako se prilagode tome i ako nisu njeni štovaoci.Ovim shootingom smo upravo htjeli to predstaviti svim budućim mladencima da budu kreativni i da se ne plaše pratiti svoje vizije koje ne uključuju standardne protokole.“ – nadodala je Muna. Djelić fotografija nastalih kao rezultat ovog kreativnog projekta, donosimo u nastavku.

***

Tekst: Bonjour.ba
Foto: Muna Nazak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno