Motivi sa bh. ćilima kao inspiracija za limitiranu Molimao x Mireldy kolekciju

MODNE VIJESTI
22.6.2020.

Povodom proslave 10. rođendana brenda, pored svoje nove ljetne kolekcije, Molimao je objavio je limitiranu liniju odjeće nastalu u suradnji s dizajn studijom Mireldy iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glitch kolekcija konceptualno se nastavlja na seriju glitch.ba ,“glitchiranih” etno/ tradicionalnih tepiha koje je studio Mireldy dizajnirao prije šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj i jednog i drugog brenda je u osnovi isti, a to je oživljavanje autohtonih vrijednosti koje su s vremenom postale zapostavljene, a predstavljale su važnu kulturnu baštinu. 

Kombinacijom tradicionalnih elemenata i novih digitalnih alata stvorili su njihovu novu verziju koja zadržava autohtone motive, ali ih reinterpretira na suvremen način. Motiv je zapravo strukturirana repeticija pogreške u digitalnom svijetu spojena sa strukturom tradicionalnih elemenata.
Cilj suradnje je komunikacija s mlađom publikom.


Kao i u svemu drugom, stvar je prezentacije i rezultata krajnjeg proizvoda. Vjerujem da su manje više i mlađi i stariji upoznati s osnovnim motivom tj. ornamentom s tradicionalnih bosanskih ćilima. Tako da je zapravo način upotrebe tih elemenata, njihove reinterpretacije i promišljeno kreiranog dizajna nešto što će odrediti hoće li to komunicirati s novim generacijama ili ne. Kao grafičkom dizajneru uvijek mi je zanimljivo kada nešto što napravim mogu da apliciram na različite medije. Posebno mi je drago kada je u pitanju moda jer je to medij na kojem grafički dizajn u kombinaciji sa modnim dizajnom može rezultirati iznimno zanimljivim rješenjima.“ – prokomentirala je Imelda Ramović, dizajnerica studia Mireldy.
Lokalno prepoznatljivi simboli kroz različite reinterpretacije, zaštitni su znak brenda Molimao i baš zato Glitch kolekcija se fantastično nastavlja na cijelu tu priču jer u osnovi posjeduje isti cilj. Limitirana kolekcija nudi sivu i bijelu majicu kratkih rukava, kao i zip up duksericu. Kolekcija se može naručiti putem online dućana brenda Molimao.


 

MODNE VIJESTI , 22.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Edvin Kalić

Podijeli:

Posljednje objavljeno