#BackToCity: Jednostavan trik kako se motivirati kad je dan kao stvoren za spavanje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

#BackToCity: Jednostavan trik kako se motivirati kad je dan kao stvoren za spavanje

Tekst:

Marija Perić

POSLOVNI SAVJETI
26.9.2022.

Promjena vremena koju često vežemo za jesen donosi brojne promjene i u našem ritmu rada, rutini spavanja, i odjednom osjećamo kako nam fokus i motivacija opadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako bismo riješili te nuspojave lošijeg vremena i kišnih prizora kroz prozor, odlučili smo istražiti uz koji jednostavan trik spriječiti odlaganje obveza. Za motivaciju je zapravo najveći trik to što ona neće doći sama nego ju moramo aktivirati kroz razne aktivnosti. Kako, otkrijte u nastavku.

 

 

Jednostavan trik kako se motivirati
 

Iako će isprva zvučati sasvim poznato, da biste se motivirali na rad, trebate samo početi nešto raditi. Navijte sebi alarm za 15 minuta i posvetite se jednoj obvezi koju trebate završiti. Kad započnete rad znate da je ok ako se obvezi posvetite samo 15 minuta jer ste si to zadali.

No, trik je u tome da jednom kada počnete raditi i uđete u samu materiju problema, shvatite da ste se tek zagrijali i da biste mogli nastaviti raditi kad ste već tu. Uz ovaj savjet, vaš posao će se nastaviti i nakon tih inicijalnih 15 minuta jer ste se natjerali da radite, a i motivacija za rad će se pojaviti kao produkt cijelog ovog malenog manevra.

 Ovaj trik koriste brojne uspješne dame koje prakticiraju natjerati se na rad čak i kad moraju raditi neke obveze koje im nisu najdraže na listi. Jednom kad ih prekrižite s te liste, spremni ste za neke puno draže zadatke.

Jednostavan trik, zar ne?

***
Naslovna fotografija: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno