Monoi: Upoznajte sjajan minimalistički brend nakita iz regije koji su osnovali sestra i brat

MODNI DODACI
14.3.2020.

Ovaj brend iz Srbije su krajem 2018.godine osnovali Maja i Marko Bačanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz nešto više od godinu dana postao je favorit u kutijici za nakit svih damama koje vole bezvremenski dizajn koji privlači pozornost čistim linijama i kvalitetom izrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki od artikala s Monoi etiketom rezultat je ljubavi njihovih osnivača prema arhitekturi i umjetnosti, ali i dugogodišnjoj praksi u obiteljskom manufakturu i radu s plemenitim metalima. U razgovoru sa simpatičnom Majom saznali smo više detalja o ovom nakitu koji donosi spoj arhitekture i umjetnosti.

Maja Bačanin

Marko Bačanin

Kako teče sam proces nastanka nakita i gdje se izrađuje?

Od nastanka ideje do konačnog proizvoda postoji nekoliko faza proizvodnje koje obavljamo u našoj radionici u Srbiji. Jedan od važnijih koraka u tom procesu je rafinacija srebra koja nam omogućava kontrolu kvalitete materijala. Nakon toga, sledi obrada materijala koja je specifična za potrebe Monoi nakita i koju smo razvili nakon mnogo testiranja. Završna faza podrazumeva poliranje gdje nakit dobiva svoj konačan izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by m o n o i (@monoi.design) on


U vašoj estetici vidljiva je ljubav prema geometriji, a tako ste nazvali i vašu prvu kolekciju…

Obrazovanje iz oblasti arhitekture i dizajna nas je spontano usmerilo ka čistoj, geometrijskoj formi. Lični ukus za minimalizam je još jedan vodeći princip za pravac u dizajniranju Monoi nakita. Kombinacijom ova dva elementa nastaje prva kolekcija "Geometria".Koje su tri karakteristike svakog artikla s Monoi etiketom?

Jednostavna forma, kvalitetna izrada i bezvremenski aspekt. Moramo dodati još jednu karakteristiku, a to je da nam je važno kako proizvod izgleda, ne samo na ruci, već i kao samostalan element/objekat.Što po vama nakit treba imati kako bi dobio titulu bezvremenskog artikla?

Postoje dva aspekta kada je bezvremeni proizvod u pitanju: dizajn i kvalitet. Još u procesu stvaranja proizvoda je važno imati to u vidu. Nakit pročišćenog dizajna i bez nepotrebnih detalja se nikada ne vezuje za trend ili epohu, dok dobar kvalitet dopušta da se takav proizvod dugo nosi.

A što se krije u vašoj kutijici za nakit?

Ne tako puno nakita. Pored Monoi prstenja, to su uglavnom pažljivo odabrani, jednostavni komadi. Biram nakit koji je efektan i dovoljan da upotpuni bilo koji outfit.

Favoriti iz aktualne kolekcije?

Lični favoriti su Lumen i Linea. 


Gdje i kako možemo naručiti Monoi nakit?

Monoi nakit možete naručiti preko naše online prodavnice klikom OVDJE. Takođe, sarađujemo s nekoliko koncept prodavnica u Beogradu/Novom Sadu i plan je da polako širimo mrežu prodaje.

MODNI DODACI , 14.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Monoi

Podijeli:

Posljednje objavljeno