Kada ste u nedoumici šta obući – birajte monohromatski look. Evo kako ga nositi. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kada ste u nedoumici šta obući – birajte monohromatski look. Evo kako ga nositi.

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
19.3.2023.

Jarke, pastelne, zagasite i upečatljive – boje su prisutne u našim kombinacijama kroz cijelu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pa je sasvim logično da ćemo s proljeća kreirati kombinacije s posebnim akcentom na odabir boja. Za najjednostavnije kreiranje kombinacija u boji savjetujemo monohromatski look

 Šta je to monohromatski look? 


Monochrome se sastoji od dvije riječi, mono – što znači jedno, jednina te chrome – što znači boja. Samim tim monochrome predstavlja prisustvo jedne boje, a monohromatski look se sastoji od komada u istoj boji. Kod odijevanja važi pravilo da se ovakav look sastoji od različitih nijansi iste boje. Naravno, nećete pogriješiti ni ako su vaši komadi u istoj nijansi. 

 Kako kreirati ovakav look? 

S pravom smo na početku rekli da je ovo jedan od najjednostavnijih trendova za kreirati. Potrebni su vam odjevni komadi koji inače nosite, a spojite one u istim nijansama u jedan outfit. Ako želite da ovaj stil bude nešto čemu ćete se više posvetiti, predlažemo organizaciju ormara po bojama. Na ovaj način ćete u svakoj skupini boja već imati sve komade koje trebate spariti. 

 Monohromatski look odlično izgleda za posebne događaje i zabavna svakodnevna izdanja, no, bit ćete zadovoljni i poslovnim izdanjima u ovom stilu. Za posao predlažemo nešto 'smirenije' boje i nijanse. 

 Dodatna inspiracija 

 

* * *
Naslovna fotografija: @venswifestyle 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno