Money Plant: Sukulent koji donosi sreću i izgleda neodoljivo gdje god ga postavite - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Money Plant: Sukulent koji donosi sreću i izgleda neodoljivo gdje god ga postavite

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
2.7.2022.

Money plant, drvo žada, sretna biljka, sretno drvo i crassula ovata samo su neki od naziva za ovaj sukulent koji sve češće viđamo u interijerima brojnih zaljubljenika u biljke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nazivaju ju sretnim drvetom, tj. na egleskom „Money tree“ što u prijevodu znači „Stablo s novcem“ jer unosi stabilnost i prosperitet po kineskoj feng shui praksi. Često ćete ju naći u domovima kao kućnu biljku koja izgleda podjednako dobro na noćnom ormariću, ali i u središtu stola u dnevnom boravku. Njeni mesnati listovi sa dugim stabljikama koji mogu narasti i do 1,5 m učinili su Money plant biljku popularnim sukulentom u brojim domovima. Razveseliti će vas i to da cvjeta sa bijelim cvjetovima krajem jeseni do kraja zime.

 S obzirom da je sukulent, ne zahtijeva previše brige i dobro podnosi iznimno visoke temperature. Upravo radi toga traži mnogo svjetla tijekom godine. Iako voli svjetlo, važno je da ju ljeti ne eksponirate previše suncu, jer će inače njeni listovi dobiti opekline i osušiti se.

 Kad je u pitanju zalijevanje, tijekom zime ju manje zalijevati, tako da je zemlja uvijek gotovo suha jer će inače prevelika vlaga utjecati na opadanje listova. Tijekom ljeta zalijevati češće, no i dalje paziti da nema previše vlage. 

Za presađivanje je važno da se radi jednom godišnje, u proljeće, koristeći zemlju za kaktuse. 

 Biste li vi dodali ovu sretnu biljku u svoj dom?
 

***
Naslovna fotografija: @cosasdeplantas.es

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno