Naša Emina izdvaja 3 modne knjige koje ćete zaista pročitati, a bit će i odličan dodatak vašim interijerima - Bonjour.ba...

Naša Emina izdvaja 3 modne knjige koje ćete zaista pročitati, a bit će i odličan dodatak vašim interijerima

Tekst:

Emina Smaka

LIFESTYLE
23.11.2021.

S dolaskom jeseni sve više vremena provodimo u našim domovima, a to vrijeme pokušavamo iskoristiti tako što dodajmo nove knjige na svoju #toread listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je vrijeme i novih promjena u našim interijerima, te smo odlučili napraviti spisak od 3 knjige koje će biti savršen dodatak na vašem stoliću za kafu, ali ćete ih zaista željeti i pročitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vogue: The Editor's Eye

Ova robusna knjiga tvrdih korica sa Rooney Marom na naslovnici, krije i prekrasne crvene korice.

Autor knjige je Conde Naste (globalna medijska kuća), a govori o modnim urednicima američkog Vogue magazina, urednicima koji su igrali veliku ulogu u oblikovanju američkog modnog stila.

Pored intervjua sa urednicima, spominju se i slavni fotografi, modeli i dizajneri.

Kroz stranice ove knjige shvatite koliko je truda i kreativnosti uloženo u stvaranje Vogue magazina, kakvog poznajemo danas.

Fashion in Film

Još jedna knjiga koja izgleda prekrasno s vana, a unutra vas uvodi u čarobni svijet kostimografije na filmu.

Dizajneri igraju veliku ulogu u filmu još od samih početaka, a rezultat toga su legendarni outfiti koje pamtimo i danas, poput Givenchy haljine koju je nosila Audrey Hepburn u filmu Breakfast at Tiffany's ili muževnog stila Annie Hall koju je glumila Diane Keaton.

Secrets of Stylists: An Insider's Guide to Styling the Stars

U ovoj knjizi poznati stilisti slavnih osoba otkrivaju svoje tajne, te kako je došlo do realizacije određenih outfita sa crvenog tepiha o kojima govorimo i danas.

Također, govori o velikoj konkurenciji u svijetu stilista u Hollywoodu, ali iz svih ovih priča možete i sami naučiti nekoliko trikova za kreiranje savršenih kombinacija.

* * * 
Fotografije: Emina Smaka
Tekst: Emina Smaka 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno