Na modnoj reviji Kontura Futura predstavit će se i nova modna imena. Upoznajte ih. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Na modnoj reviji Kontura Futura predstavit će se i nova modna imena. Upoznajte ih.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
17.4.2024.

Modno - umjetnički projekt Kontura Futura, istaknut po svojoj inovativnosti i kreativnosti, sa zadovoljstvom najavljuje drugu reviju pod vodstvom Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Revija će se održati 16. maja 2024. godine u monumentalnoj sarajevskoj Vijećnici.

Prva revija, održana prošle godine također u maju, slavila je više od dvadeset godina rada ovih renomiranih modnih dizajnerica, njihovo prijateljstvo, ali i posvećenost podršci ženskog poduzetništva. Iz prožetosti ideje prijateljstva i podrške, Kontura sada hrabro korača prema budućnosti, otvarajući vrata novim generacijama mladih kreativki.
Drugo izdanje Kontura Future postaje platforma koja će promovirati i podržavati mlade ljude, omogućavajući im da svoje vizije podijele s publikom i osiguraju podršku koja je ključna za njihov daljnji napredak.

Ove godine fokus neće biti samo na revijama Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić, već će svoje modne kreacije predstaviti i Dalila Bristrić i Amra Kurtić. Ove dvije mlade dizajnerice, koje su se kvalificirale putem konkursa Kontura Futura, imale su priliku proći kroz mentorstvo Amne i Jasne, putujući kroz cijeli proces kreiranja, od skica do finalnih kreacija koje će predstaviti na reviji.
"Ovo je još jedan korak u našoj predanosti razvoju lokalne modne scene i podršci nadolazećim generacijama". - ističu Amna i Jasna.
Dalila Bristrić je izrazila svoje oduševljenje ovom prilikom:

"Apliciranje na ovaj konkurs predstavljalo je poput neočekivane poslastice u mom profesionalnom putovanju. Osjećala sam da je ovo ne samo priznanje za moj dosadašnji rad, već i potvrda da je ono što radim prepoznato i odabrano.

Ova prilika je stigla kao blagoslov, dodajući dubinu mom iskustvu i otvarajući vrata novim saznanjima. Smatrala sam to više od običnog izazova; to je bilo putovanje koje je obećavalo obogaćivanje mog kreativnog duha i mogućnost da se povežem s drugim stručnjacima u polju.

Osjećala sam da je ovaj poziv ne samo priznanje za moj dosadašnji rad već i potvrda da je ono što radim prepoznato i odabrano, baš kao što sam i ja odabrala njega. Ovaj korak je bio emotivno značajan za mene, naglašavajući ne samo profesionalni razvoj već i dublje lične veze s mojim pozivom i svrhom.”
Amra Kurtić je podijelila svoje uzbuđenje:

"Razlog prijave prvobitno je bila želja za povratkom u djetinjstvo, jer sam još kao mala uživala crtajući odjeću. Pročitavši temu konkursa, pomislila sam da bih mogla predstaviti svoje kreacije na reviji, što mi je bilo nezamislivo, ali istovremeno očaravajuće. Učešće u ovako velikom projektu jeste divan početak prvih koraka na putu ka uspjehu.

U konačnici možda i spoznaja samog sebe, da li kroz ideje koje predstavimo ili kroz misao da li i koliko možemo dati svoj doprinos onome što radimo. Spoznaja svojih ambicija, želja, sposobnosti i upornosti. Nemjerljiv je poklon i učiti od najboljih, iskusnih dizajnerica. Svako od nas ima iskru u sebi, no pojedinac može zasijati i napredovati spajajući svoju iskru sa tuđom. Upravo tako bih opisala putovanje Konture Future."


Događaj će okupiti mnoge poznate ličnosti iz različitih sfera života te donijeti spoj modne umjetnosti, mladog talenta i ženskog poduzetništva kao vodilje jačanja društva i modne scene.
Revija Kontura Futura obećava večer glamura, inspiracije i inovacije. Pozivamo vas da pratite kolektiv Kontura Futura kako bismo zajedno slavili umjetnost i talente koji čine našu zajednicu posebnom. Budite dio ove jedinstvene modne avanture koja će osvojiti vaša srca i oduševiti vaša čula.

* * *
Foto: Enida Kajević

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno