MODAMO.zaviruje: U radni dan vizažiste i stilista, Koste Miljkovića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MODAMO.zaviruje: U radni dan vizažiste i stilista, Koste Miljkovića

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
29.9.2016.

Na brojnim portalima koje svako jutro otvaramo uz omiljenu dozu kofeina, redovito čitamo o jutarnjim navikama i ritualima uspješnih ljudi koji im pomažu da ostanu produktivni i fokusirani tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovi savjeti i preporuke potaknuli su nas da saznamo kako izgleda radni dan u životima uspješnih bh.novinara, fotografa, menadžera, vizažista...Kosta Miljković je posljednji gost naše rubrike MODAMO.zaviruje, te nam je dozvolio da zavirimo u njegovu rutinu i saznamo kako izgleda njegova radna svakodnevnica. 

***

Kada bih morao da govorim o konstantnom redoslijedu svojih obaveza ili ustaljenom toku dana, mislim da ne bih mogao. Moji radni dani se dosta razlikuju jedan od drugog, zavisno koje su mi primarne obaveze za taj dan.
Tokom radnih dana, najčešće sam zauzet spremanjem i fotografisanjem editorijala, naročito početkom mjeseca. Čitateljke Ljepote i Zdravlja treba uvijek da su upoznate sa trendovima i moram priznati da sam sretan što na neki način mogu da utičem na njihovu svijest o modi.

kostamiljkovic radnidan vizazist stilist 5

Doručak je zaista obrok koji nikada ne preskačem. Jednostavno, ne mogu da funkcionišem ostatak dana, ako nisam obavio taj obrok. Moram biti iskren, pa reći da prvo nahranim Tihu (mog kućnog ljubimca), pa tek onda počnem sa spremanjem obroka za sebe.

kostamiljkovic radnidan vizazist stilist 7
Nakon što smo oboje jeli, idemo u jutarnju šetnju po naselju. Tiha se najčešće igra s drugim psima, svojim malim društvom, a ja razmišljam o ostatku obaveza koje imam isplanirane za taj dan.

kostamiljkovic radnidan vizazist stilist 4
Iako se bavim modom, nikada unaprijed ne razmišljam sta ću obući. Oblačim se prema osjećaju i raspoloženju. Nekada sam sebe obradujem kada izvučem komade koje nisam dugo nosio. Ukoliko je neki od narednih dana planiran za editorijal, znam da ću cijeli dan provesti po buticima, birajući komade i u studiju, sklapajući kombinacije. Neizostavno je i peglanje te odjeće, da bi na fotografijama sve izgledalo besprijekorno, a sve to zna da traje do kasno u noć.

kostamiljkovic radnidan vizazist stilist 1
Također, određen dio dana provedem odgovarajući na poruke i pozive koje dobivam od klijentica koje žele da ih šminkam.

kostamiljkovic radnidan vizazist stilist 6
Već od petka, počinjem da se spremam za vikend, koji mi je uvijek radan. Tim danima sam u studiju, gdje dolaze djevojke i žene koje žele da ih sredim za njima bitne prilike. 
Svoje slobodno vrijeme najčešće provodim s prijateljima ili u teretani, jer me te stvari ispunjavaju. Dok provodite vrijeme s prijateljima, napredujete na vašoj socijalnoj i psihološkoj strani, a u teretani radite na svom fizičkom zdravlju i izgledu i idealno je kada su te dve strane izbalansirane.

kostamiljkovic radnidan vizazist stilist 3
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno