BONJOUR.zaviruje: Svi detalji dječjeg rođendana u boho stilu kojeg je Martina Saira pripremila za kćer Emu - Bonjour.ba...

BONJOUR.zaviruje: Svi detalji dječjeg rođendana u boho stilu kojeg je Martina Saira pripremila za kćer Emu

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
29.5.2018.

Javorov Do pored Sarajeva je poslužio kao prekrasno, prirodom istkano platno na kojem je oslikana druga rođendanska zabava malene Eme, kćerke Martine Saire i Zlatana Muslimovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznajući Martinu, već samim pozivom na rođendan bilo je jasno da nas čeka divan dan pod vedrim nebom i buđenje nekih, sada već davnih uspomena iz djetinjstva. Inspirirana upravo emocijama kakve u njoj bude fotografije koje pronalazi u obiteljskom albumu svojih roditelja, Martini je pred Emin rođendan sinula ideja da upravo taj duh zajedništva, ljubavi i topline želi oživjeti za ovu posebnu priliku.
 

 

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic38

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic48

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic34

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic47

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic46

Slastice izrađene u boho stilu sa slojevitom tortom ukrašenom svježim cvijećem i voćem poslužene na rustikalnom drvenom stolu su neodoljivo pozivale na degustaciju uz šampanjac i svježe sokove, dok su najmlađi uživali na svom kutku.

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic5

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic6

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic7

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic12

 

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic13


Dječica su uživala u šarenilu boja, dezena i struktura kakve su poslužene na niskom stolu, pa su tako tanjurići sa zlatnim točkicama poslužili kao inspiracija za kasnije oslikavanje platna vodenim bojicama.martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic35

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic37

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic4

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic2

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic24


Nismo odoljeli, a da ne upitamo Martinu zašto se odlučila na ovakav, pomalo neobičan način organizirati zabavu za svoju djevojčicu na što nam je ispijajući svoju kavu rekla: „Ja sam vjerovatno teško shvaćena djevojka u sredini u kojoj živim jer volim drugačije, unikatno, modu kao svoje zadovoljstvo i sitne detalje koji mi pokrenu leptiriće u stomaku. Srećom ovih leptirića je svugdje oko nas. Iskreno, nisam uopšte razmišljala o Eminom drugom rođendanu unaprijed. Sve je nakako išlo spontano, međutim kad je ljubav pokretač, onda i u 5 do 12 organizujete sve. (smijeh) Ema odrasta u prirodi i Javorov Do je njezin drugi dom stoga smo tu i napravili zabavu. To je mjesto gdje 'leptirići lete samo tako'. 

Što se tiče dekoracija, mislim da ne postoji niti jedna na svijetu koja bi opisala moju Emu, ali sam pokušala dekorisati rođendan u stilu nje koja je još uvijek promjenjiva. Tako voli prirodu, sport, cvijeće (koje mi svakodnevno bere i koje ja čuvam u malim čašicama), voli životinje, hranu, lopte (čini mi se da je to na tatu) (smijeh) kao i hrpu sitnih detalja koji me tako obraduju. Ta djevojčica primjećuje sve!"

Nije neočekivano i da Martinu vidimo u sjajnoj odjevnoj kombinaciji, pa nam je tako otkrila što su ona i Ema odjenule za zabavu: "Kad god pregledam albume mojih roditelja vidim da je sve nekako puno jednostavnije i puno veselja. Znam da će mnogi reći 'pa vidi kako si dekorisala ili uložila', ali to sam ja. Radim to iz čiste ljubavi. Moj šešir je kupljen u Bingu za nepunih 4 KM, majica je Massimo Dutti, suknja je vintage Rochas kupljena u second hand shopu. Ema najčešće nosi dokoljenice Kiki Langstrumpf i odjeću koja opisuje nju. Ili barem to mama misli dok još može da ju oblači. (smijeh)"

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic49

martinasaira ema rodendan zlatanmuslimovic51


I dok mi jutros uživamo u zadnjem komadu rođendanske torte, pozivamo vas da kroz galeriju fotografija u potpisu fotografkinje Mune Nazak i vi zavirite u jedno, sasvim divno, djetinje poslijepodne u Javorov Do.


PreviousNext


Foto: Muna Nazak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno