MODAMO.priča: Sasvim iskrene (i sasvim ostvarive) novogodišnje odluke našeg uredništva

BONJOUR.CLUB
28.12.2018.
Kalendarska najava početka nove godine iznova nas motivira da s velikim uzbuđenjem i poletnosti kreiramo plan za još ljepšu, produktivniju i čarobniju godinu. Osjećamo se kao da je u našim rukama magičan štap koji nam omogućuje da uljepšamo našu svakodnevicu.

U kreiranju upravo takvog scenarija važno je imati realne i ostvarive ciljeve i ustrajati u njima te ne postavljati si stroge kriterije koji će stvoriti dodatan pritisak. Pozitivne afirmacije, putovanja, razvoj karijere, zdraviji život, unaprjeđenje…sve su to odluke koje za cilj imaju odbaciti stare obrasce ponašanja i otvoriti vrata k 365 novih prilika. I naše uredništvo često na posljednjem sastanku u godini razgovara o ciljevima koje smo si zapisali za narednu godinu. Naš CHICovnik je isprepleten različitim željama, a uz one zajedničke, u nastavku smo pobrojali naše osobne i poslovne ciljeve za 2019.godinu. Možda i vas inspiriraju za listu koja će vas naučiti sagledati stvari iz šire perspektive i pomoći da se riješite svojih strahova.

 

ANA ĆAVAR, osnivačica i direktorica

modamourednistvo 1

Jooj, volim Novu godinu. Ali ne ono, kao novogodišnji doček (koji je u timu Ćavar već par godina rezerviran za druženje od par ljudi, u toploj kući uz gurmanske homemade delicije, hercegovačka vina i previše slatkiša s pistacijama), nego kao priliku za sve novo. Dakle, Nova godina, nove odluke, novi planer, nova bilanca stanja i nova prilika da uistinu uvedem u svoj život tu naviku od pijenja osam čaša vode dnevno i naviku da (minimalno) jednu večer u tjednu ostavim za svoje cure, punitelje energije, ljubavi i svega dobrog. Svoj 'master plan' za 2019. u poslovnom smislu imam isplaniran do u detalje i u potpunosti posložen s ostalim damama u ovoj MODAMO.reportaži, te vjerujem da ćete njega malo po malo i vi otkrivati kroz naše MODAMO i neke druge priče u mjesecima koji dolaze, dok sam vam ja u onom privatnom smislu, jedna od onih staromodnih koja kaže – Neka je zdravlja i sreće. Ljubavi i osmijeha već imam. Volite se dragi naši i neka vam je divna ova 2019.!

DIJANA ĆAVAR, urednica

modamourednistvo 2


Sjećam se kada sam još prije par godina čitajući omiljene magazine, posvuda pronalazila članke o novogodišnjim odlukama i kako se pridržavati istih. Svi ti naslovi posvećeni odlukama koje tako odlučno donosimo, a još lakše kršimo, činili su mi se kao nepotrebni. A onda sam pronašla sredinu koja je i meni pomogla da shvatim samu srž cijelog pojma, njegovu važnost i posvetim se radu na sebi.
Moje novogodišnje odluke zapisane su u CHICovnik (pravo štreberski) još početkom mjeseca, a umjesto riječi 'novogodišnje' stoji 'jednostavne odluke'.
Odlučila sam kreirati listu ispunjenju ciljevima koje stižem ostvariti (dakle nema izgovara), ciljevima koji će me pomaknuti iz zone ugode (na njih sam posebno ponosna) i ciljeve koji će mi pomoći promijeniti životne navike. Sve tri grupe su jednako važne, a zapisane na papir dobivaju dodatnu važnost i iz dana u dan podsjećaju me da trebam raditi na njihovom ostvarenju. Jer, jednom kada ih zapišete, možete napraviti i popis koraka ka ostvarenju, a onda i svaki dan, ponašati se i u skladu s tim.
U narednoj godini zato sam odlučila više uživati u hrani i pripremati jela koja će mi pomoći da se osjećam ljepše i zdravije. S obzirom na to da sam zbog posla vezana uz društvene mreže, nakon radnog vremena, utišat ću sve notifikacije istih i više se posvetiti osobnom projektu, koji mi, dok ovo pišem, mami osmijeh na lice, a zbog nedostatka vremena još nije ugledao svijetlo dana. Ali zato u 2019.oj. Uh.
Više ću raditi na samodisciplini i svaki mjesec pročitati barem jednu knjigu vezanu za posao koji se bavim te više ulagati u osobni razvoj. Jer, uz sve projekte koje vam pripremamo, to je itekako logičan potez. Već je spremna i kasica koja će želje za putovanjima u daleke zemlje učiniti ostvarivim. Svaki dan ću ići na brzo hodanje i ostaviti pola sata samo za sebe i svježi zrak. Još ću više vremena odvojiti za ljude koje volim. I ne samo to, reći ću im češće naglas koliko su mi važni. Jer na kraju dana, oni su ti koji sve čine ljepšim.


MARIJA PERIĆ, social managerica

modamourednistvo 3


Kada me urednica MODAMO.info portala zamolila da napišem svoje novogodišnje rezolucije, introvert u meni nije bio presretan radi toga. No, nedugo zatim u meni se javila misao – ček, pa ti djevojko možda možeš inspirirati nekoga da donese jednako motivirajuće ciljeve kao ti i zakorači u novu godinu s osmijehom i spremnim planom. Upravo zato danas ovo pišem, za sve naše djevojke čitateljice koje pun paket novih ideja i prilika čeka samo par koraka ispred.

Proteklih 365 dana za mene predstavlja svojevrstan uvod, nacrt, probu za onih 365 koji me čekaju u 2019.godini. Moj grandiozni i kliše (kako bi ga neki nazvali) novogodišnji plan već je napisan rapitagrafom u mom CHICovniku, odmah nakon podsjetnika da puno više mislim na sebe kroz iduću godinu. Planiram se puno više posvetiti onome što me veseli – od upoznavanja sa svim alatima koji su potrebni za grafički dizajn do precrtavanja što većeg broja stavki s moje 'MUST WATCH' liste filmova. S obzirom na to da svaka reportaža putoholičara u meni budi trnce i uzbuđenje, nastojat ću što češće koristiti i svoju putovnicu, nadajmo se i za neke dalje zemlje. U natjecanju između avanturistične i mirne Marije pustit ću da nekad pobijedi i ova prva, a mogu vam obećati i da se moj indeks planira ponositi svojom vlasnicom.
Na kraju s ponosom pišem kako sa MODAMO.timom za vas spremamo neke nove priče koje tjeraju smiješak na moje lice čak i dok tipkam ovu rečenicu. Priče toliko divne da bih voljela da je 2019. već danas. Do novog tipkanja, želim vam da se čvrsto držite svojih novogodišnjih rezolucija, da ne sumnjate u superheroja u sebi i ispunite svojih 365 dana smijehom i novim iskustvima.

 

 

Fotografirano u Lavanda flowers and design showroomu

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: