Mirela je dom u Švedskoj pretvorila u harmonični spoj tradicionalnog i skandinavskog - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Mirela je dom u Švedskoj pretvorila u harmonični spoj tradicionalnog i skandinavskog

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
24.8.2023.

Mirela Međedović Rožajac je dama čiji vas dom osvoji toplinom i posebnošću koju ne viđate često.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Trenutno živi u Švedskoj i uz umjetničko oko i neosporiv talent za uređenje interijera pokrenula je i Instagram profil @mirelaroz putem kojeg ispoljava svoju kreativnu stranu. Ta kreativnost se pored njene umjetnosti najbolje pokazala kroz njen dom u kojem je uspjela spojiti, na prvu, dva nespojiva stila. 

 Naime, očigledan je uticaj prozračnog skandinavskog stila u Mirelinom domu, no tradicionalni detalji s ovih prostora su ono što ga čini izuzetno zapamtljivim. Da li je to tradicionalna pletena košarica koja joj je poslužila za spremanje cvijeća, tepisi i jastuci s tradicionalnim motivima ili jednostavno hrana i tradicionalna odjeća koju nosi na fotkama, izazov je odlučiti se šta je to što nosi posebnost. 

 Sigurni smo da je upravo spoj elegantnog i mirnog skandinavskog štiha u kombinaciji s upečatljivim uzorcima specifičnih za ove prostore ono što vas osvaja u ovom stanu. 

Mirelin dom se izdvaja po svojoj unikatnosti, a upravo takvi interijeri mogu i vama dati novu perspektivu i pogled pri uređenju vlastitog doma. 


 

* * * 
Naslovna fotografija: @mirelaroz

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno